19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko: ‘‘İki Yüzlülük, Kilise Birliğini Tehlikeye Atıyor’’

Papa Françesko, ikiyüzlülüğe yol açabilecek ve dolayısıyla Kilise’nin birliğini tehdit edebilecek bir tür ‘şekilcilik’ konusunda uyarıda bulundu.

Papa Françesko, Çarşamba günkü ‘Genel Dinleyici Toplantısı’nda, Aziz Pavlus’un Galatyalılara Mektubu üzerine yeni bir ruhsal öğreti paylaşımında bulunarak, Yasa’ya tam bir bağlılığın tehlikelerini vurguladı.

Haksız Bölünme

Aziz Petrus, Yahudi olmayan Hristiyanların Yasa’ya uymak zorunda olmadığını belirtmişti. Ancak Musa’nın Yasa’sına uymanın gerekli olduğuna inan Yahudi Hristiyanlar, eleştirilerden çekindiği için onlarla birlikte yemek yemeyi reddetti. Petrus, bunun ciddi bir hata olduğunu gördü. Çünkü iki yüzlülük, ilk Hristiyan cemaatinde haksız bir bölünmeye neden oluyordu.

Gerçeğin Korkusu

Papa Françesko, ‘‘İki yüzlülük, ‘gerçeğin korkusu’ olarak adlandırılabilir’’ diyerek, iki yüzlülüğün kişiler arası ilişkilerin şekilcilik bayrağı altında yaşandığı bir ortamda geliştiği konusunda uyardı. 

Kutsal Kitap, rol yapmayı reddeden kutsal erkeklerin ve kadınların örneklerini gösterir. Papa, hayatı pahasına bile olsa putlara sunulan kurban etini yemeyi reddeden Elazar’ı işaret ederek, İsa Mesih’in dışarıdan iyi görünen, ancak yürekleri ahlaksızlıkla dolu olan iki yüzlüleri azarladığını söyledi.

Evet’iniz Evet Olsun

Papa, ‘‘Yüzlerinde maske taşıyanlar, gerçekle yüzleşme cesareti gösteremedikleri için rol yapan ve aldatan kişilerdir. Gerçekten sevme armağanına sahip değiller. İş yerinde, siyasette ve diğer yerlerde iki yüzlülüğe şahit olmamıza rağmen, bunu özellikle Kilise’de görmek tiksindirici bir durum. Sözleriniz sadece ‘Evet’ veya ‘Hayır’ olsun, bundan fazlası Şeytan’dandır. Böyle davranmamak, Rab’bin dua ettiği Kilise’nin birliğini tehlikeye atmak anlamına geliyor’’ dedi. (Vaticannews)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi