24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko: ‘‘Kutsal Ruh, Vaftizin Lütfunu İçimizde Yenilesin’’

Papa Françesko Pazar günü, Angelus duası için toplanan inanlılara seslendi ve bizleri Kutsal Ruh’tan Vaftizin lütfunu, İsa Mesih’e yoğunlaşmayı, kendi varoluş biçiminde, hizmette yenilemesini istemeye davet etti.

Elçi Yakup ve Yuhanna’nın yüceliğe kavuştuğunda İsa Mesih’in yanında oturma isteğine odaklanan Papa Françesko, Rab’bin öğrencilere sunduğu öğretiyi hatırlatarak, ‘‘Gerçek yücelik, başkaları üzerinde yükselmek değil, İsa’nın vaftiziyle yaşamak anlamına geliyor’’ dedi.

Vaftizin ‘suya batırma’ anlamına geldiğini söyleyen Papa, İsa Mesih’in Çilesi ile bizleri kurtarmak için hayatını feda ederek kendini ölüme daldırdığını belirtti. ‘‘O’nun ve Tanrı’nın görkemi, ‘hükmetmeye çalışan güç değil, hizmete dönüşen sevgidir’’ diyen Papa Françesko, burada iki tür düşüncenin gerçekleştiğine dikkat çekti. Papa, ‘‘Havariler, yükselmek isterken, İsa Mesih, batırılmamızı istiyor. İlk istek, baştan çıkarıcı bir dünyevi zihniyeti yansıtmaktadır. Bu prestij arayışı, iyi niyetlerin arkasına saklanarak ruhsal bir sorun haline gelebilir’’ dedi.

Her zaman yüreğimizin gerçek isteklerini ayırt etmemiz ve yaptığımız her şeydeki temel motivasyonlarımız hakkında sorular sormamız gerektiğini söyleyen Papa, ‘‘Başkalarına hizmet etmeyi mi amaçlıyoruz yoksa gerçekten tanınma, övgü ve iltifat mı arıyoruz?’’ sorusunu yöneltti ve İsa Mesih’in bizleri başkalarının üzerinde yükselmek ve hükmetmek için değil, ayağa kaldırmak için hizmet etmeye çağırdığını söyledi.

İkinci isteğin ‘İsa Mesih ile hayata dalmak’ olduğunu söyleyen Papa, ‘‘Burada İsa Mesih, tıpkı Kendisi gibi, bizleri de tanıştığımız kişilerin şefkatle hayatlarına dalmaya davet ediyor. Çarmıha gerilmiş Rab’be baktığımızda, Tanrı’nın çalışma şeklini görüyoruz. Tanrı sevgidir. Sevgi ise alçakgönüllüdür ve kendini yüceltmez’’ dedi.

Papa, prestij isteğinden hizmet etme arzusuna nasıl geçebileceğimizi sorarak, ‘‘Burada adanmışlık önemli olmakla birlikte, Vaftiz’in gücünden yararlanmalıyız. Bu lütuf, kendi çıkarlarımız yerine O’nu takip etmemize ve başkalarına hizmet etmemize yardımcı olur’’ dedi. Hepimizi Kutsal Ruh’tan vaftizin lütfunu, İsa Mesih’e yoğunlaşmayı, kendi varoluş biçiminde, hizmette yenilemesini istemeye davet eden Papa, ‘‘Rab’be ve birbirimize hizmetimize ‘tamamen dalmamıza’ yardım edebilecek alçakgönüllü ve sevgi dolu Meryem Ana örneğini izleyelim’’ diyerek, sözlerini tamamladı. (vaticannews)

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi