18 Nisan 2024 Perşembe

Papa Françesko Meksika Ziyaretinde

Papa Françesko 1 haftalık Meksika ziyaretine Patrik Kirill ile Havana görüşmesinden sonra 13 Şubat’ta başladı. Mexico City’de Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve eşi Angelica Rivera tarafından resmi törenle karşılandı. Devlet başkanına coşkulu bir kalabalık eşlik etti.

Ziyaret kapsamında, Papa’nın Ciapas bölgesindeki yerli grupların liderleriyle görüştü. Meksikalı rahiplerle görüşmesinin ardından Guadalupe Bazilikası’nı ziyaret etti.

Papa,14 Şubat’ta Ecatepec kentine yaptığı ziyarette uyuşturucuyla mücadele çağrısında bulundu. Meksika’nın Ecatepec kentine ziyarette bulunan Papa Françesko, ülkeyi “ölüm tacirleri” olarak nitelendirdiği uyuşturucu kaçakçılarından temizlemeye davet etti.

Beş günlük Meksika ziyaretinin ikinci gününde, Ecatepec kentinde toplanan 300 bin kişiye seslenen Papa Françesko, dinleyicilere, şeytanın para şehvetinden kaçınmalarını söyleyerek “Şu aklımızda bulunsun, şeytanla diyalog yok.” dedi.

Papa Françesko Meksika’nın başkenti Mexico City’de bir toplu ayin yönetti. Kent merkezindeki meydanda halka açık törene onbinlerce kişi katıldı. Ayinde Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve eşi Angelica Rivera da hazır bulundu. Törende Papa Françesko’ya başkentin temsili anahtarı hediye edildi.

Papa Françesko, Çarşamba günü yoksulluk ve suç oranlarının yüksekliğiyle bilinen Ciudad Juarez kentini ziyaret edecek. Uyuşturucu, şiddet ve yolsuzlukla mücadeleye yönelik mesajlar vermesi bekleniyor. 17 Şubat Çarşamba akşamı ise Roma’ya dönüyor.

Meksika, Brezilya’nın ardından en kalabalık Katolik nüfusun yaşadığı ülke.Meksika’nın 120 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 80’nini Katolikler oluşturuyor. (BA)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi