20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko, “Merhamet Hizmetine İhtiyaç Var”

Papa Françesko, salgının ortasında ‘merhamet hizmetine’ ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek Dünya Hizmet Günü mesajını yayınladı.

Papa Françesko’nun 2021 Dünya Hizmet Günü için seçtiği tema, Elçilerin İşleri 4:20’de yer alan ‘‘Biz gördüklerimizi ve işittiklerimizi anlatmadan edemeyiz’’ sözüne dayanıyor.

Papa, Cuma günü yayınlanan mesajda ‘‘Tanrı’nın sevgisinin gücünü deneyimlediğimizde, kişisel ve toplumsal yaşamımızda O’nun Baba kimliğinin farkına vardığımızda gördüklerimizi ve işittiklerimizi duyurmadan ve paylaşmadan edemeyiz’’ ifadelerinde bulundu.

Havariler Bize Ne Söylüyor?

Papa Françesko, İsa Mesih’in öğrencileri ve insanlığıyla olan ilişkisinin Tanrı’nın insanlığı ne kadar sevdiğini ve sevinçlerimizi, kederlerimizi, umutlarımızı ve endişelerimizi ne ölçüde yarattığını gösterdiğini açıkladı. Papa, ‘‘Mesih ile ilgili her şey bize dünyamızı ve kurtuluş ihtiyacını iyi bildiğini hatırlatır ve bizi bu görevde hizmet etmeye çağırır’’ dedi.

Sözlerini havarilerin deneyimine odaklayan Papa Françesko, ‘‘Evanjelizasyonun tarihi, Rabbin herkesi olduğu gibi çağırmasıyla ve onlarla dostluk ilişkisi başlatma arzusuyla başladı. Rabbin dostluğunu, şefkatini ve öğretisini deneyimlemek, Havariler üzerinde derin bir iz bıraktı ve minnettarlık duygusu uyandırdı. Bizler de İsa Mesih ile birlikte her şeyin farklı olabileceğini gördük, işittik ve deneyimledik’’ dedi.

Salgının Zorlukları

Papa Françesko hayatın zor olabileceğini belirterek, ‘‘Elçilerin İşleri kitabı, Mesih’e sıkıca tutunarak zorluklara göğüs germeyi öğretir’’ dedi. Salgına değinen Papa, virüsün insanların yaşadığı acıyı, yalnızlığı, yoksulluğu ve adaletsizliği ön plana çıkardığını ve artırdığını belirtti.

Papa, ‘‘Salgın, sahte güvenlik anlayışımızın maskesini düşürdü ve aramızda sessizce büyüyen kırılganlığı ve kutuplaşmayı ortaya çıkardı. En kırılgan ve savunmasız olanlar daha çok hissetmeye başladı’’ dedi.

O, Burada Değil. Dirildi

Papa Françesko, ‘‘Yine de yüreklerimizde yankılanan ve ‘O, burada değil. Dirildi’ mesajını güçlü bir şekilde duyabiliyoruz’’ dedi. Salgının ortasında sosyal mesafe kuralları adına kayıtsızlığın ve ilgisizliğin yanıtı olarak merhamete ihtiyaç duyulduğunu belirten Papa, ‘‘Şu anki koşullarımızda, Rab tarafından meshedilen umut hizmetkârlarına ihtiyaç var’’ dedi.

Hizmete Çağrılmak

Papa Francis, mesajında ​​bu yılki Dünya Hizmet Günü’nün temasını sahiplenmemiz ve kalbimizde taşıdığımız şeyleri başkalarına sunmamız için bir çağrı olarak tanımladı. Papa, ‘‘En zayıf, sınırlı ve sıkıntılı olanlar bile Müjdeci olabilir. Çünkü engeller olsa da, iyilik her zaman paylaşılabilir’’ ifadelerinde bulundu.

Papa, her yıl Ekim ayında kutlanan Dünya Hizmet Günü’nde, ‘‘Tanrı Sözü’nün kurtarıcı mesajı için uzak yerlere ve insanlara ulaştırmak için evini ve ailesini geride bırakarak kararlılıkla yola çıkan herkesi hatırlayalım’’ dedi.

Cesur Tanıklık

Müjdecilerin tanıklıklarının bizleri cesur olabilmek için teşvik ettiğine değinen Papa, hizmet çağrısının geçmişte kalmadığını ve bugün de İsa’nın elçilere ve merhamet aracılarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Papa Françesko, mesajını sonlandırırken ‘‘Her zaman, ancak özellikle bu salgın döneminde, çevremizi genişletme ve ilgi çemberimizin parçası olmayan diğer insanlara ulaşma yeteneğimizi geliştirmek önemli. Hizmette olmak, Mesih gibi düşünmeye istekli olmak ve çevremizdekilerin kardeşimiz olduğuna inanmaktır’’ dedi. (vaticannews)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi