29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko: ‘‘Mesih’in Krallığı Gerçeği, Hizmeti ve Yaşamı İfade Eder’’

Papa Françesko, Dünya Gençlik Günü kutlamalarına katılan Roma Episkoposluğundan iki gençle birlikte Angelus duası için Aziz Petrus Meydanı’na bakan pencerede göründü.

Papa, Pazar sabahı erken saatlerde Aziz Petrus Bazilikası’ndaki Dünya Gençlik Günü ayinini yönetti. Papa Françesko, İsa Mesih’in krallığı üzerine paylaşımda bulunarak, Kutsal Yazılara göre ‘krallık’ anlayışının dünya standartlarında farklı olduğunu belirtti. Papa, ‘‘İsa Mesih, dünyaya hükmetmek için değil, hizmet etmek için geldi. Bunu güç göstergeleriyle değil, göstergelerin gücü aracılığıyla yaptı. O’nun krallığı, insani ölçütlerin ötesinde çarmıha gerilme noktasına kadar hizmet anlamına geliyordu” dedi.

Herkesin Kralı İsa Mesih

Papa, İsa Mesih’in kalabalıklar tapındığında kral olduğunu söylemesine rağmen, aynı grubun kendisini alkışladığında mesafesini koruduğunu söyledi. Papa Françesko, ‘‘Bu, İsa’nın dünyevi arzulardan özgür olduğunu gösterir. Tüm Hristiyanların onay, saygı ve alkış beklemek yerine hizmete odaklı olup olmadıklarını kendilerine sorması gerekir’’ dedi.

Özgür ve Egemen Takipçiler

‘‘İsa, dünyevi yüceliği reddederken, takipçilerinin yüreğini özgür ve egemen kılar’’ diyen Papa, İsa Mesih’in bizleri günahın esaretinden kurtardığını söyledi. Her takipçinin bir dost olarak görüldüğü İsa’nın Krallığı’nın özgürleştirici olduğunu söyleyen Papa, ‘‘Bizlerin özgür olmasını isteyen Mesih’i takip ederek yücelik kazanırız’’ dedi.

Gerçeğe Tanıklık Etmek

‘‘İsa’nın özgürlüğü, gerçekten kaynaklanır’’ diyen Papa Françesko, ‘‘İsa Mesih yüreklerimizde hâkim olduğunda ikiyüzlülükten ve aldatmacadan kurtuluruz. İsa ile birlikte gerçeğin kendisi oluruz. Ayrıca sınırlarımız ve zayıflıklarımızla başa çıkmalıyız. Ancak İsa Mesih’in efendiliği altında yaşam sürersek yozlaşmalardan ve ikiyüzlülükten kaçınabiliriz’’ dedi.

Papa Françesko, bizleri günahın esaretinden kurtaran Evrenin Kralı İsa’nın gerçeğini her gün aramamıza yardım etmesi için Meryem Ana’ya dua etti. (vaticannews)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi