27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek gösterilmesi çağrısında bulundu. 

Papa, ‘‘Ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler ve göçmenler bize meydan okuyor. Kardeşliğin yaşandığına şahit oluyoruz, ancak maalesef Kolombiya ve Panama arasındaki Darien Geçiti’nde kayıtsızlık hakim’’ dedi. 

Üç ülkeden episkoposların katıldığı ‘Mülteci Kardeşlerimizle Paskalya’ temalı toplantı, Orta Amerika’da devam eden insani krizin ortasında Katolik Kilisesi’nin hizmetlerine odaklandı. Yaklaşık 160 kilometre uzunluğundaki Darien Geçiti, en tehlikeli göç yollarından biridir. Ormanlık alan, mültecilerin geçişini zorlaştırıyor. Hastalık, ölüm riski ve zorlu koşullara rağmen göçmenler yolculuklarına devam ediyor. Panama hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, göçmenlerin sayısı 2023’te 520 bin’e ulaştı.

Papa Françesko, ‘‘Tehlikeler ve olumsuz koşullar mültecilerin yolculuğunu engellemiyor. Bu, göçmenlerin Kilise tarafından desteklenebilmesi için pastoral bir fırsattır’’ dedi.

Episkoposları mülteci krizinin neden olduğu sayısız zorlukla mücadele etmeye çağıran Papa, ‘‘Göçmenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması uzun vadeli çözüm yollarını engellemektedir. Herkesin kendi topraklarında onurlu ve barışçıl bir şekilde yaşayabilmesi için dayanışma içinde çalışmanızı diliyorum’’ dedi.

(Kaynak: Catholic News Agency)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi