24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko, Peru Ziyaretini Tamamladı

Papa Françesko, Latin Amerika ülkelerinden Şili ve Peru’ya yaptığı ziyareti tamamlayarak, Roma’ya döndü.

Papa Françesko’nun Peru’ya varmasının ardından 22.  yurtdışı Apostolik ziyaretinin ikinci etabına da başlamış oldu.

Papa Françesko, Peru’nun başkenti Lima’ya varmasıyla açık havada verdiği veda ayinine bir milyonun üzerinde Katolik katıldı. Aynı zamanda, Amazon şehri olan Puerto Maldonado’ya ve kuzey sahili Trujillo şehrinde bir elçilik ziyareti yaptı. Bu, Aziz Papa 2. Yuhanna Pavlus’un 1985 ve 1988 yıllarında iki kez bu ulusu ziyaret etmesinden sonra buraya yapılan üçüncü papalık yolculuğu oldu.

Papa’nın katıldığı etkinlikler oldukça yoğun geçti. Planladığı gibi siyasi liderlere seslendi, Rabbin Sofrası’nı sundu, rahip ve imanlılarla görüşerek Peru ulusunun sevdiği La Puerta’nın Verginine’yi andı.

Papa Françesko’nun ziyaretinin en önemli noktası, Peru’nun Amazon yağmur Ormanı yerlileri ile yaptığı dünyaya umut mesajı verdiği görüşmesi oldu. Peru’nun Madre de Dios ili stadyumunda Amazon halklarıyla buluşan Papa, konuşmasında Amazon ormanlarının korunması gerektiğine vurgu yaptı. Büyük şirketlerin hırslarının ve açgözlü tüketimin tüm dünya için hayati öneme sahip bir habitatı yok etmesine izin veremeyiz dedi: “Amazon halkı tarih boyunca hiçbir zaman kendi topraklarında şimdiki kadar ciddi bir tehditle karşı karşıya kalmamıştır.”

Papa, Perulu Çocuklara: “Geceyi Aydınlatan Küçük Yıldızlar Olun ”

Peru’nun bir şehri olan Puerto Maldonado’da, bir yetimhanede konuşan Papa Françesko, gençlerin Çocuk İsa’nın bir yansıması olduğunu ve onları dünyaya “umut ışığı” olmaya davet ettiğini söyledi.

Papa Françesko, Cuma günü Puerto Maldonado’da “Küçük Prens” Evinde yaşayan aileleri olmayan Perulu çocuklarla hareketli bir buluşma gerçekleştirdi. Papa onlara, “Geceleri aydınlatan küçük yıldızlar” olun diyerek hikâyeden ismini alan evin adını esin kaynağı olarak kullandı.

‘Umut ışığı’

Kutsal Baba, “Küçük Prens”ten geçenleri şimdi orada yaşayan çocuklar için , evde olanlar için umut ışığı olmak davet etti. “Hepiniz tarafından harika bir tanıklık sunuluyor. Bu yolu dolaşan gençler, bu evde sevgi bulan şimdi kendi geleceğini şekillendirebiliyor!” Evde yaşayan çocukları olabildiğince sık ziyaret etmeye davet ediyoruz. Onların örneği, olumlu rol modelleri olmanın en iyi tanıklık olduğunu söyledi.

‘Mesih’in Yansıması’

Papa Françesko, çocuklara Çocuk İsa’nın yansıması olduklarını söyledi. Papa “O bizim hazinemiz. Siz çocuklar onun yansımasınız ve siz de hepimiz için bir hazinesiniz, sahip olduğumuz en değerli hazinelerden biri de bizim de korumak için çağırıldığımız yetişkinlerin onları gözetmediği zamanlar” için bağışlamalarını istedi. Papa “Çocukların bir evleri ve onlara yardım eden insanları var. Bunu görmek mutlu etti, “rüyaları kalbinize Tanrı koyar” dedi.

Papa Françesko eğitim fırsatlarından yararlanmak ve öğrenmek için bazıları yerli topluluklardan, çocukları davet etti. “Dünya, ilk halkların genç erkek ve kadınlarına ihtiyaç duyuyor ve sana  olduğu gibi.”Onları kökleriyle temasa geçmeye, ancak meraklarını kısıtlamamaya çağırdı.”Eskiyi ve yeniyi  kendi yolunuzla birlikte çağırın. Öğrendiğiniz şeyi dünyayla paylaşın “dedi.

Sonunda Papa, Evin yöneticisi Peder Xavier’e, teşekkür etti ve çocuklara daha iyi bir hayat sunmak için zaman yaratanlara “geceyi aydınlatan küçük yıldızlar için olmak için teşekkürler” dedi.(vaticannews,euronews)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi