29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko: “Tanrı Artık Burada Oturmuyor Mu?”

Papa Françesko; cemaat yetersizliği sebebiyle satışa çıkarılan kiliselerin gece kulübü, disko ya da restoran tarzı işletmelere dönüştürülmemesi için çağrıda bulundu.

Papa, “Eski kiliseler, insanlığa en faydalı biçimde ve özellikle de yoksullara hizmet edecek şekilde kullanılsın” diye belirtti.

Vatikan’a bağlı Gregoriana Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde uluslararası bir konferans düzenlendi. Papalık Kültür Konseyi tarafından düzenlenen uluslararası konferansın amacı; cemaatsizlik, ruhban eksikliği gibi nedenlerden ötürü atıl duruma düşen ve satışa çıkarılan kilise binalarının hangi amaçla kullanılabileceği tartışıldı.

Konferansa, atıl duruma düşen ve ibadet maksatlı kullanılmayan kilise binalarına atıfla, “Tanrı artık burada oturmuyor mu?” denildi.

Papa Françesko ise konferans esnasında atıl durumda kalan kilise binalarının satışıyla ilgili kararları o bölgede yetkili Episkoposların alması gerektiğine dikkat çekti.(BBC)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi