19 Nisan 2024 Cuma

‘‘Tanrı’nın Merhametine ve Sevgisine Her Gün Tanıklık Etmeliyiz’’

Vatikan’da Seküler Enstitüler Dünya Konferansı’na (CMIS) katılan Papa Françesko, günlük sevgi eylemleriyle Tanrı’nın merhametine ve sevgine tanıklık etmemiz gerektiğini söyledi.

Papa konuşmasında, CMIS’in seküler enstitülerin doğasını ve Kilise ile Tanrı’nın halkının nasıl bir yolculukta olduğunu hatırlatarak, ‘‘Bizimki dışa dönük bir Kilise’dir. Uzak olmayan, dünyadan kopmayan, ancak tuzu ve ışığı, birliğin, umudun ve kurtuluşun tohumu olmak için dünyaya ve tarihe daldıran bir kilisedir’’ dedi ve konuşmasında CMIS’in hizmetlerini takdir etti. 

Tanrı’nın İyiliğine ve Merhametine Tanıklık Edin

Papa, ‘‘İnsanların yürüdüğü, yorgunluğun ve acının en yoğun olduğu, hakların hiçe sayıldığı, savaşın insanları böldüğü ve insan onurunun inkâr edildiği sokaklarda, gündelik yaşamın tüm güvencesizliğini ve mutlak olanın tüm güzelliğini yaşamaya çağrılıyorsunuz’’ dedi.

Tanrı’nın kurtuluş armağanını vermeye devam ettiğini hatırlatan Papa, ‘‘Günlük sevgi eylemleriyle Tanrı’nın iyiliğine ve merhametine tanıklık etmeye çağrıldınız’’ dedi.

Mesih’teki Güç

Papa Françesko, ‘‘Güç ve cesaret için dua edin ve sessizce Mesih’i düşünün. Dua aracılığıyla İsa ile karşılaşmak, yüreğinizi O’nun esenliği ve sevgisiyle doldurur. Tanrı’yı ​​gayretle aramak, Kutsal Yazılara yakın olmak ve ibadet zamanlarına katılmak, yaşamımızdaki bereketin anahtarıdır’’ dedi. 

Devam Edin

CMIS’in çalışmalarını takdir eden Papa, üyeleri aynı hızda hizmet etmeye çağırdı. Papa Françesko, ‘‘Kilise, sakinleşmek ve dinlenmek için bir atölye değildir. Kilise, hizmet yeridir. Sadece Tanrı’nın halkı olarak birlikte yürüyebiliriz’’ dedi.

Somut Olun

Hristiyanları insanlara soyut olarak değil, yaşamları ve tanıklarıyla ulaşmaya davet eden Papa Françesko, ‘‘Yeni yaşamın, evrensel kardeşliğin ve kalıcı barışın duyurusunu ve ölümden dirilen Rab’bin muhteşem armağanlarını dünyaya sunmaktan yorulmayın’’ dedi. (Vatican News)

1972’de kurulan CMIS, 1974’te Vatikan tarafından onaylandı. Konferansın internet sitesine göre, bir araya gelme amacı, ‘seküler kurumlar arasında işbirliğini organize ederek, mümkün olan en etkili şekilde, İsa’nın bedeninin güçlendirilmesi ve büyümesi için dünyada bir maya haline gelmelerini’ sağlamaktır. (Vatican News)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi