19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko: ‘‘Tanrı’nın Yolunu Hazırlayın’’

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen Angelus kutsaması sırasında Vaftizci Yahya’nın tanıklığını paylaştı. Yahya, Yuhanna 1:30’da, ‘‘Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’’ dedi.

Yahya’nın Mesih’in yolunu hazırlayarak hizmet ruhunu yansıttığını belirten Papa Françesko, ‘‘Yahya, hizmeti sonucunda ödül veya konum bekliyor olabilirdi. Ancak o görevinin tamamlandığını belirtti. Bundan dolayı İsa’nın kendisine doğru geldiğini görünce, ‘İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu’ dedi. Yahya halka öğretilerde bulundu, öğrenciler yetiştirdi, ancak kendisini kimseye bağlamadı. Yaptıklarıyla övünmedi. Bunun yerine birçoklarının İsa’yla tanışma sevincini yaşayabilmesi için tanıklıkta bulundu ve ardından geri çekildi’’ dedi.

Papa Françesko, ‘‘Yahya’nın hizmet ruhu ve kenara çekilme eylemi, yaşamımızdaki çeşitli bağımlılıklardan kurtulmanın önemini gösteriyor. Hizmet anlayışı, kendine yarar sağlamaktan ziyade başkalarına yarar sağlamayı gerektirir. Yahya gibi bizlerde doğru zamanda geri çekilebilir ve İsa’nın yaşamlarımızdaki varlığına tanıklık edebiliriz. Hizmet ruhu, görevimi tamamladım ve artık kenara çekilip her şeyi Rab’be teslim edeceğim anlayışını öğrenmektir’’ dedi.

Geri Çekileceğimiz Zamanı Bilmek

Papa Françesko, Tanrı Sözü’nü (Müjde) duyurmak ve ibadet hizmetlerini yerine getirmek için çağrılan bir rahip gibi insanların da çeşitli rolleri olduğunu belirtti. ‘‘Bu eğitim, kişinin benliği tarafından kontrol edilmesini değil, hizmet arzusunu içerir. Geri çekileceğimiz zamanı bilmek, hizmet ruhunda büyümek için belirleyici bir adımdır’’ dedi.

Papa Françesko, yaşamlarımızda başkalarına yer vermemiz ve onları dinlememiz gerektiğini söyleyerek, ‘‘Rab’bin kulu Meryem, bağımlılıklardan kurtulmamıza, Rab’bin yolunu hazırlamamıza ve başkalarına yer açmamıza yardım etsin’’ dedi.

Ukrayna’da acı çekenler için dua edilmesini isteyen Papa, ‘‘Ukrayna’da acı çeken halkı unutmayalım. Düşüncelerimizle, yardımlarımızla ve dualarımızla onlara yakın olalım’’ dedi. (Vatican News)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi