25 Nisan 2024 Perşembe

Papa Françesko, Ukraynalı Askerlerin Eşleriyle Görüştü

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, Ukrayna’nın Mariupol kentinde direnen askerlerin eşleriyle bir araya geldi.

Katarina Prokopenko ile Yuliya Fedosiuk

Papa, Çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda bu hafta, Mariupol kentinde Rus güçlerince kuşatma altındaki Azovstal Metalürji Fabrikası ve çevresinde direnen Ukraynalı iki askerin eşleriyle buluştu. Katarina Prokopenko ile Yuliya Fedosiuk, Papa ile görüşmelerinin ardından basına yaptıkları açıklamada, “Papa, bizim için dua edeceğini ve bizim için elinden geleni yapacağını söyledi” dedi.

Prokopenko ve Fedosiuk, Papa’yı Ukrayna’ya davet ettiklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini istediklerini belirterek, Katoliklerin ruhani liderinin bu konuda kendilerine yanıt vermediğini, dua edeceğini söylediğini aktardı.

Asker eşleri, görüşmenin eşlerinin hayatlarını kurtarmak için bir şans yaratması umudunu da dile getirirken, Papa’dan fabrikaya erişim için koridorlar açılması konusunda yardım istediklerini söyledi.

Azovstal Metalürji Fabrikası’nda durumun son derece kritik olduğunu anlatan Prokopenko ve Fedosiuk, “Yiyecek, su, ilaç, tedavi gibi bir şey yok. Korkunç durumdalar. Her gün 1-2 asker ölüyor. Acil tahliye edilmesi gereken 600-700 yaralı asker var” dedi.

Prokopenko ve Fedosiuk, fabrika içinde halen askerlerin aileleri de olmak üzere siviller olduğunu da kaydetti.

Papa’nın Lübnan Ziyareti Ertelendi

Papa Françesko, sağlık sebeplerinden dolayı haziran ayında Lübnan’a planladığı ziyareti erteledi.


Lübnan Turizm Bakanı ve Papa’nın Ziyaret Hazırlıkları Komite Başkanı Velid Nassar, konuya dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Nassar, “Vatikan, Papa’nın kararlaştırılan Lübnan ziyaretini erteleme kararını resmi olarak Lübnan makamlarına iletti. Ziyaretin yeni tarihi belirlenince hemen duyurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Papa’nın yurt dışı ziyaretleri ve programlarının sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini vurgulayan Nassar, Papa’ya şifa dileklerini ifade etti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, 5 Nisan 2022’de Papa Françesko’nun haziranda Lübnan’ı ziyaret edeceğini açıklamıştı. (AA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi