28 Mart 2024 Perşembe

Papa Françesko, Uluslararası Katolik Sivil Toplum Örgütü İle Görüştü

Papa Françesko, Cumartesi günü gönüllülerini ve mesleki becerilerini dünyanın yoksul ülkelerindeki kalkınma projelerine dâhil eden uluslararası Katolik sivil toplum örgütü Fidesco ile görüştü.

Afrikalı episkoposlarının talebi üzerine Emmanuel Topluluğu tarafından 1981 yılında kurulan Fidesco, sağlık, eğitim, sosyal hizmet, yönetim, tarım ve ticaret gibi alanlarda din, ırk ve kültür ayrımı gözetmeksizin herkese hizmet vermektedir.

Yoksullarda İsa Mesih’in Tutkusu

40. yıldönümleri vesilesiyle bir grup Fidesco gönüllüsü ve yetkilisiyle görüşen Papa, Oruç Dönemi’nin tövbe mevsiminde Roma’ya yaptıkları ziyaretlerin, kardeşlerine hizmet etmek için daha büyük bir istek ve sevinçle geri dönmelerine yardımcı olmasını diledi ve yoksulların daha dezavantajlı ve daha az fırsata sahip olsalar da, Tanrı tarafından eşit derecede sevildiklerini söyledi.

Papa, ‘‘Acı çeken Mesih, Haç’ın gizemini kendisiyle birlikte taşıyan yoksul, dışlanmış, hasta ve aç kişilerde yaşıyor’’ dedi ve, bu farkındalığın görevlerinin kaynağına erişmelerine yardımcı olacağını da belirtti.

Papa, Fidesco üyelerini Müjde’nin birlik mucizesini yaşamanın coşkusunu sürdürmeye davet etti. Bu yalnızlık, cesaretsizlik ve hayal kırıklığı gibi zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacak. Papa Françesko, Müjdeleme hizmetleri ve tüm insanları kurtarmaya gelen Mesih’e tanıklıkları nedeniyle teşekkür etti. Papa, Fidesco’nun sadece insanların maddi ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda sosyal bütünleşmelerini, entelektüel, kültürel ve ruhsal gelişimlerini de önemseyerek, bütünsel gelişimini hedeflediklerini belirtti.

Papa, Kilisenin sosyal doktrininin öneminin altını çizerek ‘‘İnanlıların şefkatin ve merhametin tanıkları olması, günümüzde her zamankinden daha önemli. İçimizde yankılanan yoksulların ağlayışını işitmek ve onlarda Mesih’in yaralarına dokunmak, sadece daha güzel ve daha kardeşçe bir dünya inşa etmeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda Tanrı Krallığı’nın kuruluşunu hızlandırma görevinde Kilise’yi güçlendiriyor’’ dedi.

Kişisel Gelişim

Papa Françesko, gönüllülerin bağlılığının kişisel ve iman seviyesinde gelişime katkıda bulunduğunu söyleyerek, Fidesco’nun hizmetlerinin dünyevi fırsatlar sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda Tanrı’nın merhametine karşılık vermenin yollarını da sağladığını belirtti. (vaticannews)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi