25 Nisan 2024 Perşembe

Papa Françesko: “Venezuela’ya Müdahale İçin Uygun Şartlar Oluşmadı”

Papa Françesko, Venezuela’daki mevcut duruma Vatikan’ın müdahalesi ve ülkedeki siyasi krizde arabuluculuk yapması için henüz uygun şartların oluşmadığına değindi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Papa Françesko’ya 3 Şubat tarihinde gönderdiği mektupta ülkesindeki mevcut durumla ilgili yardım talebinde bulunmuştu. Papa Françesko ise söz konusu yardım talebine mektupla cevap verdi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Papa Françesko’nun Maduro’ya gönderdiği mektubun bir kısmını geçtiğimiz günlerde okuyucularıyla paylaştı.

7 Şubat tarihli mektubunda Papa Françesko, Maduro’nun arabuluculuk talebine karşı Venezuela’daki mevcut şartların uygun olmadığına dikkat çekti.

Ayrıca Papa Françesko, Venezuela halkının ortak refahının her türlü kişisel çıkarın üzerinde tutulması gerektiğine değindi ve tarafların ülkede birlik ve barış için çalışması gerektiğinin de altını çizdi.

Son olarak Papa, “Venezuela’daki Katolik ruhbanların ülkedeki krizden barışçıl ve kurumsal şekilde çıkılması için büyük bir çaba sarf ettiklerini” kaydetti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi