24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko, Yaşlı ve Hasta Rahiplere Seslendi

‘‘Hastalık değil, bir ayrıcalık dönemi olan yaşlılığı yaşıyorsunuz.’’ Bu söz, Papa Françesko tarafından İtalya’nın Lombardiya bölgesinin yaşlı ve hasta rahiplerine, Caravaggio’da bölgenin Episkoposlarıyla Kardeşlik Günü için toplanılması sırasında söylendi.

Papa, rahiplerin yaşlılık dönemlerinde Müjde ile tanışan Şimon ve Anna’yı düşünmelerini istedi. Papa Françesko, ayrıca hasta ve yaşlı bireylerin yardıma muhtaç kişiler olmanın ötesinde, ‘toplumdaki kahramanlar’ olduğunu söyledi. Papa, ‘‘Anılarla dolu hayallerin taşıyıcılarısınız. Bu nedenle genç nesiller için çok önemlisiniz. Hristiyan yaşamında ve hizmetinde büyümek için gereken özsu, sizlerden geliyor. Acı çeken ve çarmıhını taşıyan İsa’ya benzeme ayrıcalığını deneyimleyin’’ dedi.

Sözlerini hasta ve yaşlı rahiplerle ilgilenen episkoposluklara ve cemaatlere çeviren Papa, hastalarla ilgilenen bir cemaatin ‘İsa Mesih’te kökleşmiş’ olduğunu belirtti.

Son olarak Papa Françesko, katılımcılara Rab’bin kutsamasını ve Meryem Ana’nın korumasını dileyerek, kendisi için dua edilmesini istedi.

Kardeşlik Günü

Milano Başepiskoposu Mario Delpini, Caravaggio’daki Santa Maria del Fonte’de gerçekleştirilen kutsal ayine başkanlık etti. Ayin sırasında Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden rahipler için dua edildi. İtalya’da hayatını kaybeden yaklaşık 300 rahipten 92’si Lombardiya bölgesindendi.

Lombardiya bölgesinin Episkoposlarıyla Kardeşlik Günü, Unitalsi Lombarda ve Cel ile hasta ve yaşlı rahiplerin bakımı için hizmet veren Opera Aiuto Fraterno Vakfı’nın işbirliğiyle desteklendi. (vaticannews)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi