20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Yeni Ansikali Olan Fratelli Tutti’yi İmzaladı

Papa Françesko, yeni ansikali, Fratelli tutti’yi Cumartesi günü Assisi’ye yaptığı ziyaret sırasında imzaladı.

Papa, salgının Roma’yı etkisi altına almasından bu yana Roma dışındaki ilk resmi gezisinde ayini Aziz Assisili Fransis’in mezarında gerçekleştirdi.

Ansikalin açılış sözcüğü olan ‘Fratelli tutti’ İtalyanca’da, ‘Tüm Kardeşler’ anlamına gelmektedir.

Papa Françesko, üçüncü ansikalinde kardeşlik ve dostluk üzerine paylaşımları bulunan Aziz Francis’in yazılarından ilham aldı. Metin, Aziz Fransis Günü olan 4 Ekim’de yayınlandı.

Papa, Spello’daki Umbria kasabasında yaşayan Poor Clares topluluğunu ziyaret etmek için Assisi’ye doğru yola çıktı. Papa Françesko, Ocak 2019’daki sürpriz gezisinin ardından ikinci özel ziyaretini gerçekleştirmiş oldu.

Santa Maria di Vallegloria’daki, Poor Clares üyeleri, 2016 yılının Ağustos ayında Vatikan’a ziyarette bulunduğunda, Papa Françesko rahibeler için yeni normların ana hatlarını çizen apostolik bir anayasa olan Vultum Dei Quaerere’yi sunmuştu.

ACI Stampa’ya göre Papa, Cumartesi öğleden sonra Assisi’ye geldi ve kasabadaki Poor Clares üyelerini selamlamak için kısa bir ara verdi. Ardından Aziz Fransis Bazilikası’ndaki Aziz Fransis’in mezarında ayini gerçekleştirdi. ACI Stampo, Kardinal Agostino Vallini, yerel Episkopos Domenico Sorrentino ile Assisi Belediye Başkanı Stefania Proietti’nin de ayine katıldı. Canlı yayınlanan ayin, Aziz Fransis Bayramı okumalarıyla devam etti.

İsa’nın gerçekleri bilge ve akıllı kişilerden gizleyip küçük çocuklara açan Baba Tanrı’ya şükrettiği Matta 11:25-30 bölümleri okundu. İsa şöyle diyor: “Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size rahat veririm. Boyunduruğumu yüklenin, daha fazla bilgi edinin. Çünkü ben yumuşak huylu, alçakgönüllüyüm. Böylece canlarınız rahata kavuşur. Boyunduruğumu kolay, yüküm hafiftir.”

Papa, İncil okumasından sonra vaaz vermedi, kısa bir süre sessiz zaman geçirilmesini istedi.

Papa Françesko, Aziz Fransis’in mezarında ansikali imzalamadan önce metnin İspanyolca’dan farklı dillere çevirisini denetleyen Vatikan Devlet Sekreterliği yetkililerine teşekkür etti.

Papa’nın 2015 ansikali Laudato si’, Aziz Fransis tarafından bestelenen ‘Canticle of the Sun’ ilahisinden alınmış başlığa sahipti. Papa Françesko, bundan önce Papa 16’ncı Benedikt tarafından başlatılan Lumen Fidei ansikalini yayınladı.

Assisi, Carlo Acutis’in 10 Ekim’de aziz ilan edilmesi ve Kasım ayında yapılması planlanan ‘Fransis Ekonomi Zirvesi’ gibi birkaç önemli Kilise etkinliğinin odak noktası haline geldi. (CatholicNewsAgency)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi