29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko Yolsuzluk Üzerine Kitap Önsözü Yazdı

Vatikan’ın Adalet ve Barış Konseyi eski başkanı ve Integral İnsani Gelişim’in şu anki başkanı olan Kardinal Peter Turkson, Papa’nın “lanet” ve “hayatımızın tüketebilecek bir kanser” olarak tanımladığı yolsuzluğun kökeni ve yıkıcı sonuçlarını araştırdığı “Corrosione” (Korozyon) adında bi kitap yazdı. Papa Françesko, yolsuzlukla alakalı olan kitabın önsözünü yazarken yolsuzluğu hayatları tüketebilecek bir kanser olarak vurguladı.

Yolsuzluğun yollarını ifşa eden kitaba övgüde bulunan Papa, yolsuzluğu her insanın Tanrı’yla, komşularımızla ve çevremizdeki doğal dünyayla olan ilişkilerinin çöküşü olarak tanımladı.

Tüm sömürünün kaynağı

Papa Françesko, mafya ve diğer suç örgütlerinin can damarı olduğu için yolsuzluğu toplumların en kötü belası olarak nitelendiriyor. Yolsuzluk insanların, uyuşturucunun ve silahların, sömürüye ve kaçakçılığa maruz kalmasının kaynağı; bütün adaletsizliğin, gelişim eksikliğinin, işsizliğin ve toplumsal bozulmanın merkezinde olduğunu belirtti.

“Yolsuzluk bizi hep cezbeder”

Papa Françesko, yolsuzluğun sonuçlarını ve onun hepimizi siyasi, ekonomik, kültürel ya da manevi hayatımızda cezbetme yollarını ortaya çıkardığı için bu kitaba övgü sözleri yazarken aynı zamanda maddeciliğin kalplerimizin katılaşmasına ve çevremizdeki kişilere karşı kayıtsızlığa götürerek hepimizi ahlaksızlığa iteceği konusunda uyarıda bulundu.
Tüm Hristiyanları ve tüm iyi niyetli insanları, hayatımızı tüketen bir kanser olan bu lanetle mücadele etmek için acil bir çağrı yaparak önsözünü sona erdirdi.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi