23 Nisan 2024 Salı

Papa Françesko’nun, 2021 Oruç Dönemi Mesajı Yayınlandı

Papa Françesko’nun 2021 Oruç Dönemi mesajı yayınlandı.

Papa Françesko, bu sene inanlıları ‘inancımızı yenilemeye, yaşam suyunda umudumuzu tazelemeye ve Tanrı’nın sevgisini açık yürekle kabul etmeye’ davet etti. 

Papa, ‘‘Bu Oruç Dönemi yolculuğu, İsa’nın takipçilerinin düşüncelerini, tutumlarını ve kararlarını dirilişin ışığıyla günümüzde bile aydınlatıyor. Oruç tutma, dua etme ve sadaka verme ‘samimi iman, yaşayan umut ve hayırsever bir yaşamı’ mümkün kılar’’ dedi.

Gerçeğe Tanıklık Etmek ve Kabul Etmek

Papa Françesko, ‘‘Göksel Baba, Mesih’te açığa çıkan gerçeği kabul etmeyi ve yaşamayı, her şeyden önce kalplerimizi Tanrı’nın sözüne açmakla değerlendiriyor. Kendini inkâr edecek şekilde deneyimlenen oruçla Tanrı’nın armağanını yeniden keşfedebilir ve O’nun suretinde ve benzerliğinde yaratılmış olduğumuzu kabul edip O’nda doyuma ulaşabiliriz. Oruç, kendi düşkünlüğümüzü tanımamızı sağlayarak hem Tanrı’yı ​​hem de komşumuzu sevmemize yardımcı olur. Oruç Dönemi, Tanrı’yı ​​yaşamlarımıza davet etmenin ve O’nun içimizde yaşamasına izin vermenin zamanıdır’’ ifadelerinde bulundu. 

Yolculukta Bize Yardımcı Olan Yaşam Suyu

Papa, umut erdemini, İsa Mesih’in Samiriyeli kadına kuyuda vaat ettiği ‘yaşam suyu’ ile ilişkilendirdi ve ‘‘Kadının beklediği fiziksel su değil, Dirilişin Gizemi aracılığıyla verilen Kutsal Ruh’tur. Sıkıntılı ve belirsiz zamanlarda umutlu olmak zor olsa da, Oruç Dönemi tam olarak Tanrı’ya döndüğümüzde umut mevsimidir. Bu dönemde umut deneyimi, ‘Yaşamını Çarmıhta feda eden ve üçüncü gün Tanrı tarafından diriltilen Mesih’in umuduna sahip olmak’ demektir’’ dedi. 

Sevgi, İman ve Umudun En Yüksek İfadesidir

Papa Françesko, ‘‘Sevgi, kalp atışıdır. Bizi kendimize getirir ve paylaşım bağları yaratır. Göksel Baba, ‘sevgi medeniyeti’ inşa ederken ‘sosyal sevgi’ ihtiyacını vurgulamaktadır. Sevgi, hayatımıza anlam katan bir hediyedir. Sevgi, tüm erkekleri ve kadınları kardeşimiz olarak görmemize yardımcı olur. Sadece Kutsal Yazılarda değil, kendi hayatlarımızda da gördüğümüz gibi, sadaka sevgi ile verildiğinde çoğalır. Oruç Dönemi’ni sevgiyle deneyimlemek, Covid-19 salgını nedeniyle acı çeken veya kendini terk edilmiş hissedenleri önemsemek anlamına gelir. Bizleri güven verici sözler söylemeye ve başkalarına Tanrı’nın onları oğulları ve kızları olarak sevdiğini anlamalarına yardımcı olmaya davet ediyor’’ açıklamasında bulundu.

Bir Dönüşüm Yolculuğu

Hayatımızın her anının iman etme, umut etme ve sevme zamanı olduğunu hatırlatan Papa, mesajını şu sözlerle bitirdi: ‘‘Oruç Dönemi’ni, dönüşüm, dua ve paylaşım yolculuğu olarak deneyimleme çağrısı, Yaşayan Mesih’ten gelen imanı, Kutsal Ruh’un teşvik ettiği umudu ve Baba’nın merhametli yüreğinden taşan sevgiyi canlandırmamıza yardımcı olur.’’ (vaticannews)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi