28 Mart 2024 Perşembe

Papa Françesko’nun Kapısında “Şikayetçi Değilim” Yazısı

Papa Françesko’nun kapısındaki posterde: “Şikayetçi Değilim” yazması ilgi çekti.

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’ndaki izleyici kitlesinden bir psikolog tarafından verilen hediyeyi Santa Marta’daki evinin girişine asmıştı.

La Stampa’nın İtalyan kaynağına göre, İtalyanca’da kelimenin karşılığı şu şekilde: “Şikayet edilmesi yasaktır”.

İtalyanca’da kelime şu şekilde açıklanmaya devam ediyor: “Kabahati olanlar, ruh hallerini ve problemlerini çözme yeteneğini düşüren bir mağduriyet sendromuna maruz kalmaktadır” ve kabahatleri çocukların huzurunda işlenmesi halinde mağduriyet sendromunu iki katına çıktığını açıklamaktadır.

“Kendinizin en iyisi olmak için kendi potansiyelinize odaklanmalısınız kendi sınırlarınıza odaklanmamalısınız, bu yüzden şikayet etmeyi bırakın ve hayatınızı daha iyi hale getirmek için harekete geçin” diye işaret eder.

Papa’nın yaşlı bir Papaz arkadaşı, bir psikologdan Papa Françesko’ya hediye edilen posterin resmini çekti ve paylaştı.

Papa Françesko, başlangıçta posteri ziyaretçilerin sıklıkla kendisini ziyaret ettiği kapısının üzerine koymak istiyordu ancak daha sonra Santa Marta’daki apartman kapısına asmaya karar verdi.

“Kasvetli Hristiyanlar Turşu Biberleriyle Daha Fazla Ortak Noktalara Sahipler”

Papa Françesko sık sık Hristiyanları, kasvetli tanıklardan ziyade sevinçli tanık olmaya davet etmiştir.

2013’te kasvetli Hristiyanları “turşu biberler” ile karşılaştırdı. “Bazen bu melankolik Hristiyanların yüzleri, turşu biberleriyle güzel bir yaşamın keyfinden daha fazla ortak noktalara sahiptir” dedi.

2014’te ise “üzücü ya da kasvetli yüzlü azizler” diye bir şey olmadığını söyledi. Papa, bu yılın Nisan ayında rahiplere, İncil’in mesajının “asla kasvetli ya da kayıtsız kalamayacağını, çünkü tamamen kişisel bir sevinç ifade ediyor” dedi.(KA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi