29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko’nun “Sevgi ve Barış” Turu Başladı

Papa Françesko, ‘Arakanlılara’ yönelik şiddetin yaşandığı Myanmar ve Bangladeş turuna, Myammar’ın başkenti Yangon’a inerek başladı. Papa Hazretleri, gezisinin sloganını “Sevgi ve Barış” olarak belirledi.

Papa Françesko, havalimanında Episkoposluk yetkilileri tarafından karşılandı ve ülkenin dört bir yanından gelen binlerce Katolik sevgi ve saygılarını sundu. Geleneksel kıyafetlerini giyen Myanmarlı çocuklar ise Papa Hazretlerine çiçek verdi. Kendisini karşılamaya gelenleri aracından selamlamayı ihmal etmedi.

Papa Françesko Ziyaretinde Siyasi ve Dini Liderlerle Görüşecek

Papa Françesko, ziyareti kapsamında Myanmar ülkesinin fiili lideri Aung San Suu Kyi, askeri yetkililer ve Budist rahiplerle bir araya gelecek. Papa Hazretleri, ardından Bangladeş’e geçecek başkent Dakka’da siyasi ve dini liderlerle görüşecek. Papa Françesko’nun ziyareti 2 Aralık tarihinde sona erecek.

Myanmar hükümeti ve ülkedeki Budist inancı mensuplarının büyük bir çoğunluğu, Bangladeş’ten bölgelerine göçen Arakanlılar’ı yasa dışı olarak yaşayan insanlar olarak nitelendiriyor ve ‘Bengalli’ olarak tanımlıyor. Tüm bunlara ek olarak Arakanlılar’ın doğal olarak ülkede vatandaşlık hakları da bulunmuyor.

Sittwe’deki sığınmacı kampında bulunan 27 yaşındaki Faizel adlı Arakanlı ise Papa Hazretleri’nin ziyaretinden olumlu sonuçlar doğacağını ve “Tüm Arakanlıların sadece diğer insanlarla aynı şekilde muamele görmek istediklerini” belirtti.

Myanmar ordusunun ve Budist milislerin ağustos’tan beri Arakanlılar’a yönelik şiddet eylemleri nedeniyle 600.000’den fazla Arakanlı, komşu Bangladeş’e kaçmış ve buradaki sığınmacı kamplarına yerleştirilmişti. Yüzlerce kişi ise yaşanan şiddet suçlarından ve başka nedenlerden dolayı hayatını kaybetmiştir.

Birleşmiş Milletler ve ABD yaşananların ‘etnik temizlik’ sayılabileceğini belirtmiştir.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi