20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Haziran’da Ermenistan’ı Ziyaret Edecek

Vatikan, yaklaşık bir ay önce Papa Françesko´nun Ermenistan ziyareti hakkında bilgi verdi. Vatikan’dan yapılan kısa açıklamada, dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi´nin Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin´in ile sivil otoriteler ve bu ülkedeki Katolik Kilisesi´nin davetleri üzerine Ermenistan´a geleceği belirtildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Halkla ilişkiler ve Enformasyon bölümünden yapılan açıklamaya göre, Papa’nın 24-26 Haziran’da Ermenistan’a yapacağı ziyareti “’Hristiyanlığı ilk kabul eden ülkeye ziyaret” sloganını taşıyacak.

Ermeni Haber Ajansı’nın haberine göre, ziyaretin logosu da belirlendi. Üzerinde Khor Virap Manastırı ve Ararat Dağı’nın resmi olan logonun renkleri Ermeni Apostolik Kilisesi’nin rengi olan mor ve Roma Katolik Kilisesini sembole eden sarı olacak.  Logoda iki kilisenin armaları da yer alacak.

Papa’nın ziyareti kapsamında Gümrü kentindeki tarihi manastırını ziyaret edeceği, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Ermeni Kilisesi’nin liderleriyle bir araya geleceği kaydedildi. Ermenistan Diaspora Bakanı Hranush Hakobyan, Ermenistan ziyareti sırasında Suriyeli Ermeniler ile de görüşecebileceği belirtildi.

Vatikan Ermenistan Büyükelçisi Mikayel Minasyan, Ermenilerin tarih boyunca güçlü kaldıklarını ve Papa Françesko’nun Ermenistan’ı ziyaretinin Apostolik Ermeni Kilisesi ve Ermeni Katolik Kilisesi ile arasındaki bağın temel adımlarını oluşturduğunu vurguladı. Papa’nın ziyaretinin Ermeni halkı için sevinç dolu olduğunu ve büyük bir heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Daha önce Papa II. Ioannes Paulus 2001 yılında Hristiyanlık’ın 1700. yılı kutlamaları çerçevesinde Ermenistan’ı ziyaret etti. (BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi