29 Mart 2024 Cuma

Papa: “Hristiyanlık ve İslam arasındaki diyalog sabır ve tevazu ister”

Papa Francis Hristiyanlık ve İslam arasında diyalog için çaba gösterenlerin dikkatli olmaları ve bu işin sabır ve tevazu gerektirdiğini belirtti.

Papa FrancisPope Francis, Papalık Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü’nün 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, son günlerde gerilimli günler geçirildiğini, bu nedenle İslam ile Hristiyanlık arasındaki diyalogla ilgilenenlerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Bu konuda gösterilen doğaçlama yaklaşımların bazen ters etki yapabileceğine dikkati çeken Papa, “İslam ile diyalog, ayrıntılı bir çalışmanın yanında sabır ve tevazu gerektirir” dedi.

“Karşılıklı saygıyı kaybetmemek lazım” diyen Papa, buna sadece Katoliklerin değil, aynı zamanda Müslüman alimlerin de dikkat etmesini istedi. Papa Francis, “Herhangi bir şiddet biçimine karşı en etkili panzehir; zenginliği ve çeşitliliği kabul etmenin eğitimidir” ifadesini kullandı.

Diyaloğun başında buluşmanın olduğunu belirten Papa Francis, son yıllarda bazı yanlış anlamalar ve zorluklarına rağmen dinler arası diyalogda İslam dinine inananlarla da ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

50. yılını kutlayan bu kurumlarının Papalığın akademik kurumları içerisinde ayrı bir değeri olduğunu ifade eden Papa, buranın daha çok tanınması gerektiği yönündeki arzusunu dile getirdi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi