29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa, Kasım Ayı Çağrısında Kendisi için Dua İstedi

Kasım ayı için dua çağrısını açıklayan Papa Françesko, inanlılardan Rab’bin kendisini kutsaması için dua etmelerini istedi.

Vatikan News’te yer alan habere göre, Papa Françesko, Kasım ayında “Papa Videosu”nda inananlardan Tanrı’nın kendisini kutsaması için dua etmelerini istiyor ve “Dualarınız bana güç veriyor ve Kutsal Ruh’u dinleyerek Kilise’yi kavramama ve ona eşlik etmeme yardımcı oluyor” diyor.  

Papa her ay özel bir dua konusu belirleyerek iyi niyetli kadın ve erkekleri belirli bir amaç için kendisiyle birlikte dua etmeye davet ediyor. Yakın zamandaki yaptığı dua çağrıları arasında Kutsal Sinod toplantısı, sınırlarda yaşayan insanlar ve Dünya Gençlik Günü yer aldı. 

Papa Françesko, bu ayki videosunda inananlara şunu hatırlattı: Birilerinin Papa olması, insanlığını kaybettiği anlamına gelmez. Bilakis, insanlığım Tanrı’nın kutsal ve sadık insanlarıyla birlikte her geçen gün artıyor.

Sözlerine şöyle devam etti: “Papa olmak bir süreç. Seçilen kişi rahip olmanın ne anlama geldiğinin farkına varır. Bu süreçte nasıl daha hayırsever, daha merhametli ve hepsinden önemlisi, çok sabırlı olan Babamız Tanrı gibi daha sabırlı olunacağını öğrenir.”

”Benim iyiliğim için dua edin”

Papaların genellikle sert bir şekilde yargılandıklarını ve Tanrı’ya hizmetlerinin ciddi bir hesabını vermek zorunda kalacaklarını belirten Papa Françesko, dinleyicilerinden iyi niyetle yargılamalarını ve kim olursa olsun Papa’nın Kutsal Ruh’un yardımını alabilmesi ve bu yardıma karşı uysal olabilmesi için dua etmelerini istedi.

Özellikle Papalık görevi için “görevini yerine getirirken, her zaman Kutsal Ruh’un yardımıyla Mesih İsa tarafından kendisine emanet edilen sürüye imanla eşlik etmeye devam edebilmesi için” dua edilmesini istedi. On yıl önce seçildiği geceye geri dönerek, kendisi için sessiz dua talebini yineledi ve sözlerini şöyle bitirdi: “Benim için dua edin. İyiliğim için.”

(Kaynak: Vatican News)

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi