24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa, Küba’daki kiliseleri özgürlük için teşvik etti

papa castroPapa Françesko, Küba’ya yaptığı ilk ziyaretinde Küba’daki kiliseleri “özgürlük ve finans” konusunda misyonlarını takip etmeleri için çağrıda bulundu. Ayrıca, ABD ve Küba arasındaki bağların “ tüm Dünya’da uzlaşma örneği” olarak gelişmesi adına takdir etti.
Papa, Küba’nın başkenti Havana’ya vardıktan sonra Raul Castro ile tanıştı. Papa Pazar ayinini, Küba’nın ikonik yerlerinden olan Devrim Meydanı’nda yaptı. Papa, ABD’ye gitmeden önce, 4 gün Küba’da kalacak.
Castro, Latin Amerikalı ilk Papa olan Françesko’yu ABD ve Küba arasındaki anlaşmayı desteklediği için teşekkür etti.
Havaalanında konuşan Castro, Katolik Kiliselerini desteklediği ve Küba halkının umutlarını,endişelerini bile olsa,özgürlükleriyle ve toplumun varoluşsal çevrelerini teşvik ettiği için teşekkür etti.
Aynı zamanda Küba ve ABD arasındaki yumuşama yolunun devamı için çağrıda bulundu.
Çarşamba günü Vatikan’da konuşma yapan Françesko, Küba’ya yapacağı gezinin adaya yardım etmesi ve 53 senedir devam eden ambargonun bitmesini umut ettiğini açıkladı.

Cuma günü , ABD başkanı Barack Obama son hamlesiyle, Küba’ya olan ticaret ve seyahat gibi konulardaki kısıtlamaları hafifleteceğini Papa’ya açıkladı. Ilk latin Amerikalı Papa‘yı -içlerinde Ateist grubunda olduğu- Küba halkı sevinçle karşıladı.
Pazartesi günü, Katedral’de Pazartesi ayinini gerçekleştirmek üzere Holguin kentinde bulunan ve restore edilen, Katedralde tahmini olarak bin Kübalı ve gazetecinin olacağı tahmin ediliyor.
1998’de Küba’ya ilk Papa ziyaretini gerçekleştiren II. Papa John Paul “ Belki Küba, kendini Dünya’ya açabilir ya da Dünya Küba’ya kendini açabilir. “ demiştir.
Papa Françeşko seçildikten sonraki ilk olan bu gezi, ABD’de de devam edecek. (bbc/Burcu A.)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi