20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Meksika’yı da ziyaret edecek

papa meksikaVatikan, Papa Françesko’nun Meksika’ya yapacağı ilk resmi ziyaretinin 12 Şubat 2016 ‘da başlayıp 20 Şubat’a kadar 8 günlük bir ziyaret olacağını bildirdi.
Papa Françesko daha iyi bir yaşam için ülkesini terk etmiş mültecilere karşı yapılan ayrımcılılığı, organize suçları ve yoksulluk gibi konuları ele almayı umuyor.
Papa Françesko nufüsun yüzde 80’nin Katolik olan Meksika’dan sıcak bir karşılama bekliyor. Bu yıl Latin Amerika ülkelerinden milyonlarca insan Papa’yı sokaklarda karşıladı.
Meksika Başpiskoposu Norberto Rivera Carrera, Papa’nın bağışlama ve dayanışma ile ilgili yaptığı çağrıları yenilemek istediğini belirtti. “Mülteciler gibi,toplum içinde savunmasız insanlarla ilgilenmeyi, onuru,insan haklarını ve görevleri gibi konuları ele alacak.”dedi.
Carrera, ziyaret hakkında daha fazla detay vermedi. Ancak Başkan Enrique Pena Nieto’yu ve Meksika Ulusal Tapınak’ı ve Bakire Guadalupe Bazilikası’nı ziyaret edeceğini bildirdi.
Papa Françesko Temmuz ayında Ekvator,Bolivya ve Paraguay’ı ziyaret etmişti.Vatikan Papa’nın üç Güney Amerika ülkesini ziyaret etme sebebinin “az gelişmiş ülkelere ilgi” olarak açıkladı.
Meksika’yı en son 2012 yılının Mart ayında Papa Benedict XVI ziyaret etti.

(BBC/BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi