24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa, mülteci çocuklar ve gençlerle buluştu

papa multeciPapa Francis, Harbiye’deki Vatikan Temsilciliği’nin yanındaki Saint Esprit Kilisesi’nde Salezyenler tarafından yardım edilen, göçmek zorunda kalmış çocuklar ve gençlerle buluştu. Buluşmaya katılan çocuklar ve gençlerle fotoğraf çektiren, Afrikalı bir çocuğa ilgi gösteren Papa, gençlere, “Türkiye’den, Suriye’den, Irak’tan, Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinden ve Afrika’dan bulunan sizlerle bu buluşmayı gerçekleştirmeyi çok istedim. Acılarınıza ortak olduğumu belirtmek isterim” diye seslendi.

Çatışma ve savaşın, sorunlara çözüm getirmeyen bir kötülük olduğunu ve yeni sorunları doğurduğunu belirten Papa, çoğu zaman göçmenlerin, uzun süreli kendilerine layık bir konuta, sağlık hizmetlerine, eğitime ve işe muhtaç kaldığını söyledi.

Papa Francis, birçok göçmenin içinde yaşamak zorunda kaldığı koşulların tahammül edilemez boyutta bulunduğuna ve bu etkileri ortadan kaldırmak için çabalamak gerektiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geldiğiniz topraklarda kan akıtan çalışmaların durması, insanları vatanlarını terk etmek zorunda bırakan nedenlere müdahale edilmesi ve bu kişilerin topraklarında kalmaları ya da geri dönmeleri için koşulların iyileştirilmesi amacıyla uluslararası camianın ilgisini yöneltmesi için bir çağrıda bulunuyorum. Cömertlik ve liyakat ile adalet ve sulh için çalışan herkesi teşvik ediyor ve cesaretlerinin kırılmamasını diliyorum. Vatandaşlarının büyük kısmının barış istediği, hatta bazen bu isteği dile getirmek için gücü ve sesi bile kalmayan halkların siyasi liderlerine sesleniyorum.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine, vatansız kişilere, özellikle Suriyeli ve Iraklılara yardım ettikleri ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için somut olarak çaba göstermelerinden dolayı büyük saygı duyduğumu ifade etmek isterim. Uluslararası camiadan da gerekli desteğin gelmesini dilerim.”

Papa Francis, gençlere umutlarını yitirmemeleri tavsiyesinde bulunurken, onlardan, karşılaştıkları zorluklar ve engellere rağmen daha iyi bir gelecek için umut etmeye devam etmelerini istedi.

Salezyen Cemaati’nin İstanbul’daki merkezinde, evlerini terk etmek zorunda kalmış aralarında Suriyeli, Iraklı, Afrikalı Hristiyan ve Müslümanların da bulunduğu 600 çocuk, genç ve ailelerine hizmet veriliyor.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi