19 Nisan 2024 Cuma

Papa, Protestanlardan özür diledi

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Franciscus, Katolik Kilisesi’nin zulmüne uğrayan İtalya’daki Protestan Kilisesi mensuplarından özür diledi.

Papa Özür diledi

Yurtdışı gezilerinin yanı sıra İtalya içi gezilere de son dönemde ağırlık veren Papa, Torino kentindeki Valdesi Protestan Kilisesi’ni ziyaret ederek tarihi bir adım attı.

Valdesi Kilisesi’ne giden ilk Papa olan Papa Franciscus, İspanyolca şarkılar ve Torino Valdesi Kilisesi Başrahibi Paolo Ribet’in “Hoş geldin kardeşim” sözüyle karşılandı.

Papa, burada yaptığı konuşmada, Hristiyanlıkta “Kutsal Ruh” birliğinin tekdüzelik anlamına gelmediğini belirterek farklılıkların hala kabul görmediğini ve bu yüzden savaşların çıktığını söyledi.

Papa Franciscus, geçen yüzyıllarda Katolik Kilisesi’nin zulmüne uğrayan Protestanlara yönelik “Sizden, Katolik Kilisesi adına Hristiyanlığa hatta insanlığa sığmayan yaklaşımlar, tutumlar için özür diliyorum. Bizi bağışlayın” dedi.

İtalya’nın Torino kentindeki Valdesi Protestan Kilisesi, 12. yüzyılda Fransa’nın Lyon kentinden gelen, İncil’in sadeliğine dair vaazlar veren tüccar Peter Waldo tarafından kuruldu. Waldo ve ona inananlar, o dönem Vatikan tarafından aforoz edilmişti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi