28 Mart 2024 Perşembe

Papa Uğruna Ölmeye Yeminli İsviçre Muhafızları

Papa’yı ve Vatikan’ı korumakla yükümlü İsviçre muhafızları, 22 Temmuz 1506’dan günümüze aktif olarak görev yapıyor. Toplam sayıları 110 kişi olan bu ordu sarı, mavi ve kırmızı renkteki çarpıcı üniformaları ve geleneksel aksesuarlarıyla dikkat çekiyor.

Papalığa ait İsviçre Muhafızları’nın hikayesi Papa II. Julius’un görev aldığı döneme kadar dayanıyor. Eylül 1505 yılında Papa II. Julius, İsviçre’den kendisini koruyacak bir birlik göndermesini talep etmesi ile 150 İsviçreli asker, ilk defa Roma’ya giriyor.

Papa’nın Vatikan sınırları içinde olduğu gibi, dışına gerçekleştirdiği seyahatlerde, ayinlerde ve kamuya açık etkinliklerde yakın korumalığı ve güvenliğini sağlayan bu muhafızlar, Vatikan Şehir Devleti Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde çalışıyor.

Bu mini orduda görev alabilmek için Katolik, bekar, İsviçre vatandaşı, askeri görevini yapmış, üniversite veya liseyi bitirmiş, 19-30 yaşları arasında ve en az 174 cm uzunluğunda olmak gerekiyor.

Orduya katılırken “Papa’yı korumak için gerektiğinde canımı bile ortaya koyarım” sözünü veren muhafızlar, ilhamını Raffaello’nun fresklerindeki muhafız kıyafetlerinden alan sarı, mavi ve kırmızı renkteki çarpıcı üniformalarıyla dikkat çekiyor.

Halen kullanılan üniformaların tasarımı, 1910-1921 yılları arasında İsviçreli Muhafız ordusunda görev yapan Komutan Jules Repond tarafından yapıldı.

Görev yerleri sadece Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası olan sade bir İsviçreli muhafız, vergiden muaf aylık 1300 Euro maaş alıyor, ulaşım ve konaklama giderleri de ayrıca karşılanıyor.   

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi