24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa’dan G-20 Zirvesi’ne mektup: “Siyasi ve teknik konuşmaların arkasında milyonlarca insanın hayatı söz konusu”

Papa Francis, gelecek hafta yapılacak G20 Zirvesi’ne yolladığı mektubunda “tartışmak için zaman olmadığını çok sayıda insanın acı çektiğini” belirtti.

Türkiye’nin de bulunduğu 20 gelişmiş ülkenin Avustralya’nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım’da bir araya geleceği zirvenin ev sahibi Başbakan Tony Abbot’a mektup yollayan Papa, zirveye katılacak liderlere “siyasi ve teknik konuşmaların arkasında milyonlarca papa finsanın yaşamının söz konusu olduğu” mesajını verdi.

Aralarında G20 ülkeleri de olmak üzere pek çok ülkede kadın ve erkeklerin dengeli ve sağlıklı beslenme sorunu çektiklerini, genç işsizlik oranın yüksek olduğunu, sosyal olarak dışlanmanın da arttığını vurgulayan Papa, bunların suç ve terör aktivitelerini teşvik ettiğini dile getirdi. Papa Francis, bütün bunlara ek olarak, doğaya verilen zararlar ile kontrolsüz tüketimin sonuçlarının, dünya ekonomisi için birtakım ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Papa, “Uluslararası toplum ve özellikle G20 ülkeleri, Ortadoğu’da aşırı saldırıları durdurmalı ve aynı zamanda yoksulluk, dışlanma gibi etkenler ile finansal sistemdeki suistimaller karşısında vatandaşları korumalı” ifadesine yer verdi.

“Terörizme yanıt sadece askeri düzeyle sınırlı kalamaz” diyen Papa, terörist gruplara siyasi desteklerin, yasadışı petrol ticaretinin ve silah ile teknoloji sağlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Papa, mektubunda “dinin, şiddeti haklı çıkarmak için kullanılmamasına yönelik eğitim ve farkındalığın da yaratılması gerekliliğine” dikkati çekti.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi