20 Nisan 2024 Cumartesi

Papalığa Bağlı Migrantes Vakfı’na Göre; Göçmen Sayısı Azaldı, Ölüm Arttı!

Papalığa bağlı olarak göç alanında çalışmalar yapan “Migrantes Vakfı’nın” son açıklamasına göre, son yıllar’da Akdeniz’i aşarak Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmen sayısı önceki yıllara göre azaldı fakat ölüm oranında artış yaşandığı gözlendi.

Özellikle 2016 yılında deniz üzerinden Avrupa’ya ulaşan göçmen sayısı 363 binken, 2017’de bu sayı 170 binlere geriledi. Göçmen sayısının önceki yıllara göre azalmasına karşın her 100 göçmenden 2’si hayatını kaybetti ve önceki seneye nazaran ölüm oranında artış gözlemlendi.

Migrantes Vakfı, “”Bugün Akdeniz sularında, yola çıkan her 50 kişiden 1’i hayatını kaybediyor” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, “Akdeniz, dünyanın en ölümcül sınırıdır” denildi.

Göçmenlerin Deniz Yoluyla İtalya’ya Ulaşma Oranı %33,3 Azaldı

Akdeniz üzerinden İtalya’ya deniz yoluyla ulaşan göçmen sayısı geçtiğimiz yıla göre %33,3 azalarak 119 bine kadar geriledi. Diğer taraftan İtalya’ya sığınma talebinde bulunanların sayısı 130 bin olarak açıklandı. Bu taleplerin yalnızca 80 bini değerlendirilirken sadece 30 binine sığınma hakkı tanındı.

İtalya’da geçen yıl itibariyle 183 bin mülteci ve sığınmacının yaşadığı, mevcut sayının da yaklaşık olarak İtalya nüfusunun %3’üne denk geldiği açıklandı.

Açıklamaya göre ayrıca İtalya’da mülteci ve sığınmacıları misafir eden aile sayısı ise yaklaşık olarak 400’e ulaştı. Bu 400 ailenin misafir ettiği konuk sayısı 500 olarak kayıtlara geçti.

Geçen yıl İtalya’ya gelen göçmenlerin ağırlıkla Nijerya, Mali, Fildişi Sahili, Bangladeş, Gine ve Eritre’den oldukları da bilinmektedir.

Raporda, bir “dipsiz kuyuya” dönüştüğü belirtilen mülteci sorunu için de bir kaç çözüm önerildi. Çözüm önerileri arasında, mültecilerin sadece Avrupa’da ilk ayak bastıkları ülkeye iltica başvurusunda bulunabilmesini öngören Dublin Sözleşmesi’nin yenilenmesi; mülteci ve sığınmacıların “güvenli üçüncü ülke” olarak adlandırılan ülkelerde tutulması anlayışının terk edilmesi çağrıları da yer almaktadır. (BBC News Tr/ K)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi