19 Nisan 2024 Cuma

Papa’nın 1915 yorumu: Kötülüğü gizlemek veya inkar etmek, yaraların kanamasına neden olur.

166deaac7acb583745f3b111f926050a516bd112Papa Francis,  Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda 1915 kurbanları anısına düzenlenen ayinin hemen başında yaptığı konuşmada, “20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” dedi.

Genel duaya Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi Gatoğigosu II. Karekin ve Kilikya Katolikosu I. Aram da katıldı.

Geçtiğimiz yüzyılda üç tane kitlesel ve eşi görülmemiş trajedi yaşandığını söyleyen Papa, “Bunların ilki, ’20. Yüzyılın ilk soykırımı’ olarak tanımlanan, Ermeni halkına yapılan soykırımdır” ifadelerini kullandı.

Papa Francis, Nazizim ve Stalinizm’in yol açtığı insalık suçlarını ve Kamboçya, Ruanda, Burundi ve Bosna’da yaşanan soykırımları da konuşmasında andı.

Öldürülenlerin anısını onurlandırmanın görevi olduğunu belirten Papa, “Kötülüğü gizlemek veya inkar etmek, yaraların kanamasına neden olur” dedi.

Soykırım kurbanları anısına yapılan ayinde 10. Yüzyılda yaşamış olan Surp Krikor Naregatsi’ye de ‘Kilise Doktoru’ ünvanı verildi.  Bu unvan Katolik Kilisesi tarafından bugüne kadar 35 kişiye verildi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi