24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa’nın Filipinler’de yönettiği ayine 6 milyon kişi katıldı

Papa Francis’in yönettiği Pazar ayinine Filipinler’in başkenti Manila’da milyonlar toplandı. Yetkililer 6 milyon kişinin toplandığını açıkladı. Papa’nın konuşma yapacağı Rizal Park alanı dün sabah saatlerinden itibaren ziyaretçilere açıldı. Yağmura rağmen milyonlarca Filipinli alanı doldurdu. Tören alanına üstü kapalı gezici bir araçla gelen Papa, aracını sık sık durdurarak çocukları sevdi. Papa, halkın büyük sevgi gösterisiyle karşılandı.

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, yerel yetkililerden tahmini katılımcı sayısını aldıklarını ve bunun rekor olduğunu açıkladı.  Aynı park bölgesinde Papa II. Jean Paul’ün 1995’te yönettiği ayine 5 milyon kişi toplanmıştı.

“Tanrı buna neden izin veriyor?”

Papa’nın, dünkü programı Manila Santo Tomas Üniversitesi’nde başladı. Burada 12 yaşındaki Glyzelle Palomar adlı kızın konuşması nedeniyle duygusal anlar yaşandı. Papa’ya sarılan küçük kız, “Birçok çocuk ailesince terk ediliyor. Pek çoğu kurban oluyor ve uyuşturucu bağımlılığı, fuhuş gibi kötü şeylere marpope filipinn uz kalıyorlar. Tanrı buna neden izin veriyor” dedi.

Ağlamaya başladığı için sözlerini bitiremeyen küçük kızın konuşmasına Papa’nın cevabı ise “Glyzelle, cevabı olmayan bu soruyu soranlardan yalnızca biri. Gözyaşları nedeniyle kendini tam olarak ifade edemedi bile…” şeklinde oldu.

Kadınların toplumda daha etkin ve söz sahibi olması çağrısında bulunan Papa, “Kadınlar, olayları bizden daha farklı açılardan görme kapasitesine sahip. Erkekler olarak bizler bunu anlayamıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi