16 Nisan 2024 Salı

Papa’nın Küba gezisi heyecan yarattı

papa kübada
Kutsal Görüş Haber ofisi müdürü, Peder Federico Lombardi, Papa’nın Küba ve ABD ziyaretlerinin uzun, karışık ve bir o kadar harika bir yolculuk olacağını açıkladı. Papa’nın Ziyaretleri 19-28 Eylül tarihleri arasında olacak.
Lombardi , Papa Françesko’nun Küba’ya gelen 3. Papa olduğunu, programında Karayip Adalarını ziyaret edeceğini ve Katolik Kiliseleri’nden birinde rüştünü ispat etmiş 5 gence umut ve büyümeyi simgeleyen bir ödül vereceğini söyledi.
Peder, programa dahil olmamasına rağmen, eski lider Fidel Castro’yu da ziyaret edebileceğini söyledi. Diğer papalık ziyaret programında, Başkentte bulunan, Kobre Kadın Koruma Kurumu‘nda olan gençlerle ve aileleriyle bir söyleşi yapacağını açıkladı.
22 Eylül’de Küba’dan ayrılacak olan Papa, ABD’ye, Başkan Obama,dini ve diğer hükümet yetkilileriyle görüşmeye gidecek.

ABD başkentide kalacağı süre boyunca, ABD’ye Kutsal Kitap’ı öğreten İspanyol Junipera Serra’nın azizliğe yükseltilmesi ayinini yönetecek.

ABD Ziyareti 24 Eylül’de
24 Eylül’de Papa Françesko Beyaz Sarayı ve Kongre Merkezini gören ilk Papa olacak. 25 Eylül’de programın en heyecanlı kısmı ise, Papa’nın New York şehrini ziyaret etmesi olacak. Ayrıca İkiz Kuler’in bulunduğu “sıfır noktası”nı ziyaret edecek.

Programın son bacağında, Filadelfiya’daki Dünya Aileler Kilisesi Toplantısı’na katılacak.
Peder Lombardi, bu ziyaretlerinin dışında yardım kurumlarını ve mahkumları da ziyaret edeceği bilgisini de verdi.
Program boyunca, Papa Françesko, 26 konuşma, yani 8’i Küba’da ve 18’i ABD’de yapacak.Genellikle konuşmaları İngilizce ve ana dili olan İspanyolca olacak.

28 Eylül Pazartesi sabahı, Roma’ya dönecek. (Vatikan Radyosu/Burcu A.)

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 23 Milyon Kişinin Hayatı Tehlikede

Açlık, Yetersiz Beslenme ve Şiddet Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni Tehdit Ediyor Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmaya göre, Kongo Demokratik...

Hristiyan Kadın, Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran'da Hristiyanlığı kabul eden Laleh Saati, Hristiyan kuruluşlarla ilişki kurarak ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla iki yıl...

Episkoposlar Şiddete Son Verilmesi Çağrısında Bulundu

Ülkede yaşanan şiddetin ortasında Haiti Episkoposlar Konferansı, Hristiyanları cesaretlendirmek için bir mektup yayınladı. Mektupta Yeşaya 60:18'de yer alan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi