29 Mart 2024 Cuma

Papa’nın, Şili ve Peru’daki Apostolik Ziyareti Başladı

Papa Françesko’yu Şili ve Peru’ya yapacağı Apostolik Ziyaret için Güney Amerika’ya taşıyan uçak Pazartesi sabahı saat 8.55’de Roma’dan kalktı.

Papa Françesko’nun, İtalya’nın dışında 22. papalık seyahati olan Santiago, Şili’ye 15 saatlik yolculuğu için Roma’nın Fiumicino Havaalanı’ndan pazartesi günü ayrılmasıyla başladı.

Papa’nın Apostolik ziyareti Şili ve komşusu Peru’da bir haftanın içinde altı farklı şehirde olacak.

Papa’nın yolculuğu, Şili’nin başkenti Santiago’da başlıyor; buna ek olarak Papa sivil ve dini liderlerle bir araya gelecek ve bir kadın hapishanesini ziyaret edecek. Papa, gençlerle bir toplantı için Santiago’ya geri dönmeden önce çarşamba günü büyük yerli nüfusuna sahip bir şehir olan Temuco’ya gidecek. Papa Francis, son gününü Şili’nin kuzeydeki liman şehri Iquique’de geçirecek.

İtalya için telgraf

Papa Güney Amerika’ya seyahatinde de her zaman yaptığı gibi o uçarken çeşitli uluslara telgraf gönderdi. İlk telgrafı İtalya başbakanı Sergio Mattarella’ya yolladı. Papa Mesajında şunları yazdı: “Yerel Kilisenin misyonunu desteklemek amacıyla Roma’yı Şili ve Peru’ya gitmek üzere terk ederken ve bir umut mesajı getirmek için, benim için saygılı selamlarımı sunmam önemlidir; Sayın Bakan, İtalyan halkının manevi, sivil ve toplumsal refahı için en içten iyi dileklerimi eklediğimi ve Apostolik kutsamayı gönüllü olarak armağan ettim.”

Ziyaret Öncesinde Kiliselere Saldırı 

Papa Françesko’nun ülkeye ziyareti öncesinde bazı protestocular Şili’deki birkaç Katolik Kilisesi’ni tahrip etti ve Katolik liderini “bomba” ile hedef alacaklarını söyledi. Göstericiler, başkent Santiago’daki dört kiliseye molotofkokteylleriyle saldırdı. Latin Amerika’da yayın yapan Telesur televizyon kanalına göre, Papa’ya “Bir sonraki bomba elbisenizde olacak” yazan bir uyarı notu bıraktılar.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi