19 Nisan 2024 Cuma

Papa’nın Türkiye ziyareti için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti teyit etmesi bekleniyor

Görevinden ekim ayında ayrılmaya hazırlanan Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, veda ziyaretinde bulunduğu Papa Francis’in Türkiye’yi ziyaret fikriyle yakından ilgilendiğini söyledi.

Vatikan’daki Papalık Sarayı’nda Papa Francis tarafından kabul edilen Büyükelçi Gürsoy, veda ziyaretine ilişkin detayları Anadolu Ajansı muhabiriyle paylaştı. Görüşmede çok zarif biçimde ağırlandığını ve kısa süren bir “Allahaısmarladık konuşması” olduğunu aktaran Gürsoy, “Burada benim için gösterdikleri hüsnükabulden dolayı ve her vesileyle işlerimizin kolaylaştırılmış olmasından dolayı kendilerine teşekkür ettim” dedi.

Görüşmede, son günlerde Türk ve İtalyan basınında da yer alan Papa’nın Türkiye’yi ziyaretinin gündeme geldiğini anlatan Büyükelçi Gürsoy, Papa’nın konuyu yakından takip ettiğini gözlemlediğini belirterek kendisine, “Bir önceki cumhurbaşkanının davetinin, yeni cumhurbaşkanı tarafından teyit edilmesini bekliyorum” dediğini aktardı.

Büyükelçi Gürsoy, Papa’nın Ankara’da devlet seviyesinde ziyaretlerinin olacağını, İstanbul’da da Ekümenik Patrik Bartholomeos ile birlikte olma arzusunu dile getirdiğini, daha önceki papaların aksine Efes’teki Meryem Ana ve Aziz Yuhanna’nın hayatlarının son yıllarını geçirdiği Meryem Ana Evi’ne ise zaman darlığından ötürü uğrayamayacağını söylediğini belirtti.

Ekümenik Patrik Bartholomeos’un çeşitli vesilelerle Türkiye’ye davet ettiği Papa Francis’e, 11. Cumhurbaşkpapa ziyaretanı Abdullah Gül tarafından geçen mart ayında davet gönderilmişti. Türkiye’de yaşanan cumhurbaşkanı değişiminden ötürü teamüller gereği Papa’ya önceki cumhurbaşkanı tarafından yapılan davetin bu göreve yeni seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da teyit edilmesi gerekiyor.

Vatikan’a yakın yayın organlarında çıkan haberlerde de ziyaret programının şekillenmesi için Türk tarafının resmi davetinin beklendiği ifade ediliyor.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi