28 Mart 2024 Perşembe

Paskalya Gecesi ‘Mesih Dirildi’ İlahileri Coşkuyla Söylendi

Ortodoks Kilisesinde ‘Paskalya’ Coşkusu!

Hristiyan Âleminin en büyük bayramı olan İsa Mesih’in dirilişinin temsil edildiği Paskalya Bayramı nedeniyle, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde görkemli bir ayin düzenlendi. Cumartesi akşamı saat 21.30’da başlayan ayinde dualar edilirken, yapılan konuşmalarda barış mesajları da verildi.

Kiliseye gelen cemaat üyelerine kilise girişinde renkli yumurta ve yöresel karışık baharatlı çörekler dağıtıldı. Kilise içerisinde başlayan ayin, daha sonra kilise avlusunda devam etti. Ellerinde mumlarla Peder Dimitri Yıldırım’ın arkasında avluya çıkan cemaat üyeleri, burada devam eden ayinde ilahiler söyleyerek bayram coşkusunu yaşadı.

Mumlarla birlikte maytaplar da yakan İskenderunlu Ortodokslar, kilise bahçesinde oldukça güzel, renkli ve görkemli bir tablo sergilediler.

Bayramla ilgili açıklamalarda bulunan Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur; “Bu bayram, Mesih İsa’nın ölümünün ardından dirilişini temsil ediyor. Ülkemizde barış ve huzurun devamını diliyorum. Bayram sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza ve bayramımızı kutlayan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayin sonrasında yine kilise bahçesinde toplanan cemaat üyeleri, bayramın coşkusunu yumurta tokuşturarak sürdürdü. ‘Mesih Kam’ (Mesih Dirildi) sesleri ile tüm avluyu inleten İskenderunlu Hristiyanlar, bu coşkuyu gecenin geç saatlerine kadar sürdürdüler.

Bayram gecesinde, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri de alındı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi