29 Mart 2024 Cuma

Pastör Budist Şefin Oğlundan Şeytan Çıkardı Tüm Köy Mesih’e Geldi

Myanmar’da bir Pastör, İsa Mesih’in adını kullanarak Budist bir Şefin oğlundan nasıl Şeytan çıkardığını ve bunun sonucunda bütün kötün Mesih’e gelişini paylaştı.

Pastör Dano, çocukluğunda köylerinin Budist inançlarını reddeden ailesi tarafından Hristiyanlığa geçirilmiştir. Köydeki komşuları resimlere, heykellere, ölülere eğilir ve tapınırken, hatta mabetlerinde iblisleri ağırlamaktan gururla bahsederken kendisi ve ailesi İsa Mesih’e tapınıyorlardı.

Ruhbanlık Çağrısı Aldı ve Tanrı Hizmeti için Korundu

Pastör Dano, Öpen Doors USA verdiği demeçte, “İsa Mesih’i kurtarıcısı olarak kabul ettikten sonra, Tanrının kendisini için ruhbanlık çağrısında bulunduğunu fark ettiğini” söyledi.

Dano, kısa bir süre sonra orduya katıldı ve eğitimini tamamladıktan sonra, Çinli isyancılara karşı savaşmak için cepheye gönderildi. Düşmanlarının kendilerini pusuya düşürerek vurduğunu, mayınların patladığını ancak tüm bunlara rağmen nasıl sağ salim kurtulduklarına şu sözlerle dikkat çekti: “Tanrının, savaş meydanında yaşamımı bir amaç uğruna koruduğuna inanıyorum, çünkü Kutsal Kitapta, Tanrının seçtiklerini koruduğu yazıyor- İnanıyorum ki, Tanrı beni halkına hizmet etmem için seçti” dedi.

Dano, sekiz yıllık kilise hizmetimin ardından Tanrı tarafından ruhbanlık çağrısı aldığını hissetti ve yerel bir Pastör’ün duası ile çağrısı doğrulandı. Dano atanmasının ardından köyüm Şefi ile bir araya gelerek köydeki çocuklara bedelsiz öğrenim verme teklifi kabul edildi. Şef bu teklifi onaylamasına rağmen çocuklara Hristiyanlığın anlatılmasına veya öğretilmesine izin vermedi.

Erken Saatlerde Kalkar Köy İçin Dua Ederdi

Dano, her gün vermiş olduğu okul eğitim öncesinde köy içinde yürüyerek dua etmek için sabah erken saatlerde kalkardı. Budist köy sakinlerinin kısa bir süre sonra kendisini Şefe şikayet etmeleri ile artık dua etmemesine yönelik talimat aldı.

Ancak tüm bu talimatlar, Pastör Dano’nun dua etmesine engel olmadı. Pastör Dano, “Köy içinde dua etmeye yalnızca gece yarısı dua etmeye karar verdim” dedi. İnançlarından dolayı Dano ve ailesi köylüler tarafından sürekli taciz edildi.

“Köy muhtarı ve yardımcısı çoğu zaman beni öldürmek için aramalarına rağmen; bir çok mucizevi sebeplerden ötürü ya beni bulamadılar ya da kendilerinden kaçtım” dedi.

Dano ve ailesine yönelik yapılan tüm kötü muamelelere rağmen, köylüler zaman zaman yardıma ihtiyaç duyduklarında kendisine giderlerdi.

Budist Şef Yardım İstedi

Köyün Budist Şefi bir gün, Pastör Dano’ya oğlunun İblislerin tapınaklarına yakın bir ormanda kalmakta olduğunu belirtti. Oğlunun sağlığı ve davranışları kötüye gitmekle kalmıyor O’nun, İblisler tarafından ele geçirildiğine inanıyordu. Tüm çabalarına rağmen yerel cadı doktorları ve manevi liderlerden oğlu için yardım bulamamıştı.

Pastör Dano Open Doors’a verdiği demeçte, “Budist Şefin ailesi onlara kızacağımı hatta yardım etmeyeceğimi düşündü, ancak ben bunu onlara ulaşmak için iyi bir fırsat olarak görüyordum” dedi. Dano üç gün boyunca dua edip oruç tutmasının ardından genç adamın yanına gitti.

Pastör Dano, o gece tapınakta iblislerin çıkmasını istedi. Telkininin ardından tapınağı yakmak istedi ancak ilk başta bunu başaramadı. Daha sonra, tapınağın üzerine dizel yakıt dökerek bu gayesini gerçekleştirdi. Son olarak Rabbin adını çağırmasının ardından İblisler genç adamdan derhal ayrıldı.

Tüm İblisler Kaçtı

Mucizevi bir şekilde, yalnızca genç adamdaki iblisler kaçmakla kalmadı, aynı zaman da köylüler tüm şeytani ruhların köyü terk ettiğini bildirdiler. Tüm bunlara rağmen bazı köylüler Dano’ya ruhları geri getirmesi için yalvardı ve köy medyumları ise kurban keserek ruhların geri dönmesi için yakardılar. Ancak İblisler tüm bu çabalara rağmen geri dönemedi.

İblislerin Köyü Terk Etmesi Üzerine Pastör Dano’yu Öldürmek İstediler

Pastör Dano, “İnandıkları İblisler kendilerini terk ettiği için mutlu değillerdi. Şeflerine şikayet edip beni öldürmeye çalıştılar” diye anlattı. Dano tüm bunlara rağmen kararlı bir şekilde diğer tapınaklar içinde dua etmeye başladı. Ertesi gün, köydeki tüm tapınaklar bilinmeyen bir sebepten ötürü yandı.

Şef ve Ailesi ile  Birlikte Dört Aile Hristiyan Oldu

Şef ve ailesi ile birlikte diğer dört aile Tanrı’nın gücüne inanarak İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul ettiler. Diğer köylüler ise yavaş ancak emin adımlarla Rab’be gelerek Mesih’i kabul ettiler. Bugün ise durum çok farklı, Rab’be gelmiş olan köylüler artık Pastör Dano’yu dinliyor ve öncülüğünü kabul ediyor.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi