25 Nisan 2024 Perşembe

Pastör, Cemaat Üyesine Böbreğini Bağışladı

Bu yılın başlarında böbreğini cemaat üyesine bağışlayan ABD Missouri’den bir pastör, Hristiyanları ‘İsa gibi sevmeye’ teşvik etti.

Park Grove Christian Kilisesi lideri Pastör Jack Coultas, böbreğini diyabet nedeniyle yeni bir böbreğe ihtiyaç duyan 36 yaşındaki kilise üyesi Jeremy Whitman’a bağışladı. Pastör Coultas, ‘‘Ona yardım edebilmek için bir şeyler yapmak istedim. Böbrek yetmezliğiyle mücadele eden Jeremy nedeniyle yüreğim ağırlaştı. Aklıma sürekli 1. Yuhanna 3:16-17’deki şu sözler geldi: ‘Sevginin ne olduğunu Mesih’in bizim için canını vermesinden anlıyoruz. Bizim de kardeşlerimiz için canımızı vermemiz gerekir. Dünya malına sahip olup da kardeşini ihtiyaç içinde gördüğü halde ondan şefkatini esirgeyen kişide Tanrı’nın sevgisi olabilir mi?’ Bu ayet üzerinde dua ederken, İsa’nın bizim için hayatını vermesini düşündüm ve Jeremy için yapabileceğim bir şey olduğunu fark ettim’’ dedi.

Pastörün Whitman ile uyumlu olup olmadığını anlayabilmek için testler yapıldı. Pastör Coultas, ‘‘Test sonuçları, Tanrı’nın benden yapmamı istediği şeyin bu olduğunu bir kez daha doğruladı’’ dedi. 17 Ocak 2020’de hem Whitham hem de Coultas, Saint Luke’s Hastanesi’nde ameliyat oldu ve her iki operasyon da başarıyla sonuçlandı.

Coultas, Whitman’ın sağlığının ameliyattan bu yana iyileşme gösterdiğini kaydetti. Pastör Coultas, CBN News’e verdiği demeçte, ‘‘Böbrek naklinin ardından Jeremy hemen çalışmaya başladı. İki yıl boyunca diyalize mahkûm olmasına rağmen, şimdi normal bir hayat sürüyor’’ dedi.

Bağışının diğer Hristiyanları ihtiyacı olanlara yardım etmeye teşvik etmesini umduğunu söyleyen Coultas, ‘‘Hristiyanları, çarmıh üzerindeki İsa Mesih’i düşünmeye davet ediyorum. Günahlarımızın bedelini O’nun sevgisini yaşayabilmemiz için ödedi. Hristiyanları da aynı türden bir sevgiyle sevmeye davet ediyorum. İsa gibi sevin’’ dedi.

İsa’nın sevgisinin ‘kolay bir sevgi örneği’ olmadığını söyleyen Coultas, ‘‘İsa Mesih’in sevgisi kendisini tehlikeye soktu. O bizlere kolay bir sevgi örneği göstermedi’’ diyerek sözlerini tamamladı. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi