19 Nisan 2024 Cuma

Pastör, Önce İşkenceye Uğradı Sonra Kilisede Asıldı

Hindistan’da bir pastör önce işkenceye maruz kaldı daha sonra da kilisenin ortasına asıldı.

5-6 saatlik uzun dua toplantıları yapmasıyla bilinen Hindistanlı pastör kilisede önce dövüldü ve işkence gördü daha sonra da ibadethanenin ortasında asıldı. Pastörün dehşet verici ölümü yerel halk için büyük şok yarattı.

Pastör Gideon Periyasvama’nın cesedi Hindistan’ın Güneyindeki kilisede cumartesi sabahı bulundu. Kilise üyeleri pastörün, aşırılık yanlısı grupları şikâyet ettikten hemen sonra öldürüldüğünü söylüyor.

43 yaşındaki kurbanın yakın dostu, Pastor Ruben Azaria, Gideon’un 12 yıla aşkın bir süre Pastör olarak görev yaptığını ve ‘’dua savaşçısı’’ olarak bilindiğini anlattı.

Ruben Azaria: ‘’Yerel halk bölgedeki Hristiyan artışından rahatsızlık duymaya başlamıştı. Kilisedeki ibadetlerin durdurulması için defalarca çeşitli eylemlere başvuruyorlardı.’ dedi.

Gideon, ölümünden 1 hafta önce yerel polise kendisini rahatsız eden bazı kişiler hakkında şikayette bulunmuştu.

Pastörün yönetiminde 70 kilise üyesi bulunuyordu. Kilise üyeleri, cumartesi sabahı ibadethanenin ortasında asılı bir şekilde buldukları pastörün bedeninde darp ve işkence izlerinin olduğunu söylediler.

İngiliz-Asya Hristiyan Birliği; ‘’Kilise üyeleri, olanları görür görmez pastörü ipten kurtarıp polis ekiplerini aradılar. Halatı çıkarttıklarında pastörün boynunda pıhtılaşmış kan olduğunu gördüler. İncelemelerin ardından cesedin bedeninde birçok kesik ve darp izinin bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca pastörün parmağında her zaman taktığı yüzüğünün olmadığı dikkatlerden kaçmadı fakat kilise üyeleri, söz konusu cinayetin bir tek yüzük için yapılmış olduğuna ilişkin ihtimal vermediler. Çünkü kilisede bulunan diğer değerli eşyalar yerlerinde duruyordu” şeklinde açıklamada bulundu.

Ruben Azaria, olay yerine gelen polis ekiplerinin söz konusu olayı bir intihar olarak nitelendirdiklerini fakat kilise üyelerinin baskısı üzerine soruşturma açıp araştırma başlattıklarını anlattı.

Kilisenin bazı üyeleri, cinayetin arkasında yerli halkın durduğunu düşünüyor.

Kilise üyelerinden biri: ‘’Hristiyan pastörün vahşice öldürülmesi kilise cemaatimizi fazlasıyla korkuttu. Pastor Gideon herkes tarafından sevilen biriydi, hepimiz ölen kardeşimiz için gözyaşı dökeceğiz. Kiliseyi ziyaret etmeye devam edeceğiz ve gelecekteki pastörümüzü destekleyeceğiz, ancak Pastor Gideon’un ölümü bizlerde büyük bir uçurum yarattı. Onun ölümü bizi aksine kiliseye daha da bağlı kıldı, katiller bu şekilde Tanrı’yı yenemeyecek” açıklamasında bulundu.

Pastörün Asılmasına “İntihar” Kararı, Binlerce Hristiyan İşkenceyi Protesto Etti

Hindistan’ın Tamil Nadu kentindeki kilise üyeleri, vücudunda dayak izleriyle birlikte asılı halde bulunan Pastör Gideon Periyaswamy’nin ölümü hakkında “intihar” kararı verilmesi üzerine, yerel yetkilileri protesto etti.

Hindistan’daki zulüm gören Hristiyanların savunucusu İngiliz Pakistan Hristiyan Birliği’ne (BPCA) göre, pastör, yerli halkın Hristiyanlığa geçirilmesindeki etkileyiciliğinden rahatsız olan Hindu milliyetçilerinin ölüm tehditleriyle defalarca karşı karşıya kalmıştı.

BPCA, Periyaswamy’nin cemaatinden bir üyesinin, papazın işkence görmüş olduğuna dair kanıt bulunduğunu söylediğini bildirdi. Tanık, “Seçkin bir din adamını ortadan kaldırmak ve kilise üyelerini dehşete düşürmek için girişimde bulunan katiller, onun cesedini daha sonra bulunması için astılar” dedi. Pastörün vücudunda, basit bir intihar vakasından çok çürük ve kamçı izleri bulunmaktaydı, ancak polis bu vakayı ‘’intihar’’ olarak adlandırdı.

Kilise cemaatinden başka biri, eylem bölgedeki Hristiyanları korkutmak amaçlı olduysa,  bunun başarılı olduğunu söyledi. Kimliği belirsiz bir üye, “Bu saldırı, kilise cemaatimizi  dehşete düşürdü, bu ölüm, yalnız ve insanlara güvendiği için  savunmasız olan dindar Pastör’ün acımasızca öldürülmesidir” dedi. “Pastör Gideon herkes tarafından çok sevilirdi ve hepimiz kaybettiğimiz kardeşimiz için çok gözyaşı döküyoruz.”

Katolik haber merkezi UCA News, 2000 kadar Hristiyanın, papazın ölümüne yapılan muameleyi protesto etmek için örgütlenip, ana caddeyi kapattıklarını  belirtti.  Haberde, şüphelilerin,”üst -sınıf Hindular” olduğu iddia ediliyor.

Pastör İmmanuel Prabhakaran, kilisenin birçok vandal eylemlerinin hedefi olduğunu ve Periyaswamy’nin bölgeyi Hristiyanlıkla “kirlettiği” için ölüm tehditlerine maruz kaldığını açıklayarak “Geçtiğimiz altı aydır tek bir Pazar ibadeti rahatsız edilmeden huzur içinde geçmedi” şeklinde açıklamada bulundu.

Roma resmi Katolik haber ajansı AsiaNews, yerel Hristiyanlara göre, pastörü tehdit eden Hinduların “Hristiyan inanlıların artmasından mutlu olmadıklarını” belirtti. Periyaswamy, Hristiyanlığa geçen çok sayıda alt sınıf yerliye vaaz vermede büyük başarılar sağlamıştı.  Periyaswamy kendisi Hindu doğdu ve 25 yıl önce Hristiyanlığa geçti.  Cemaatini 12 yıldır yönettiği söylendi.

Hristiyan savunucu grupları, Hint hükümetini Hristiyanları hedef alan Hindu milliyetçilerine karşı yumuşak bir tutum takınmakla suçladı.

Hristiyan zulmünde küresel eğilimleri izleyen NGO Open Doors, Hindistan’da yaklaşık 64 milyon Hristiyanın yaşadığını tahmin ediyor.  Bununla birlikte, bu kurumun 2017’deki zulüm raporu, Hindu milliyetçilerinden gelen saldırı ve yıldırma olaylarında bir sıçrama yaşandığını belirtiyor.

Open Doors raporu, “Hindu radikaller Hristiyanları yabancılar olarak gördükleri için artan oranda zulüm yaşatıyorlar” diye açıklıyor. “Radikaller, ulusun hem İslam hem de Hristiyan’dan temizlenmesinde kararlılar ve bu amaçla şiddet uyguluyorlar.  Hükümet, dini azınlıklar saldırıya uğradığında, şiddetin yalnızca artabileceğini işaret ederek, uzak durmaya devam ediyor.”

Open Doors, Hristiyan liderleri öldürmek, işkence yapmak ve taciz etmenin yanı sıra, Hindu milliyetçilerinin “Ghar Wapsi” (ya da “homecoming” (yurda-dönüş)) olarak bilinen kampanyalarını, Hristiyanlığa geçenleri yeni buldukları inançlarını reddetmeleri için kullandıklarını da belirtti.

Grup, “Din değiştirenler genellikle Mesih’i inkar etmeyi reddettikleri için fiziksel olarak saldırıya uğruyor ve bazen öldürülüyorlar” dedi.(Olga Daşcinscaia-BA-breitbart.com/cnl.news/gcshelp.org)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi