24 Nisan 2024 Çarşamba

Pastörün Günlerdir Kayıp Olan Eşi Ölü Bulundu

Ağustos ayının başında kaybolan Kansaslı pastörün eşinin cesedi, haftalardır süren arama çalışmaları sonucunda Arkansas kırsalındaki konteynerin içinde bulundu.

Kansas’taki Leawood Baptist Kilisesi Pastörü Adam Carter’in eşi olan 36 yaşındaki Marilane Carter’ın, karbon monoksit zehirlenmesine bağlı olarak hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Alabama’daki akrabalarını ziyaret etmek ve anksiyete sorununa çözüm bulmak isteyen genç kadın 2 Ağustos’ta kayboldu. Arabası arama çalışmalarına yardım eden amcası tarafından Arkansas, West Memphis’te bir konteynerin içinde bulundu. Aracın içinde Marilane olduğuna inanılan çürümeye başlamış ceset bulundu.

Yetkililer aracın Interstate 55 karayolu açıklarındaki bir arazide bulunan boş bir konteynere sürüldüğünü bildirdi. Marilane’nin cüzdanı ve kredi kartları da araçta bulundu. Uzmanlar olayda herhangi bir şüpheli durumun olmadığına inanıyor. Crittenden County Şerifi Mike Allen, ‘‘FBI Adli Tıp Kurtarma Ekibi, Arkansas Eyaleti polisi ve müfettişlerin ortak düşüncesi karbon monoksitten daha fazlası olduğu yönündeydi. Ancak genç kadının şiddete maruz kaldığına dair bir delil veya ölümüne neden olacak herhangi bir yara yok. Muhtemelen aracı konteynere çekti, motoru çalışır durumda bıraktı ve zehirlendi’’ açıklamasında bulundu.

Marilane’nin aracı konteynere park edilmiş ve benzini bitmiş halde bulundu. Allen, ‘‘Tüm göstergeler onun direksiyon başında olduğunu, arabanın çalıştığını ve kapıların kilitli olduğunu gösteriyor. Araba içerdeyken kapılar kesinlikle açılıp kapatılamaz. Şuan sadece sonuçları bekliyoruz ve ailesi için dua ediyoruz’’ dedi.

Marilane’nin cesedi otopsi için Little Rock’taki eyalet suç laboratuarına götürüldü.

Samford Üniversitesi Beeson Teoloji Okulu’ndan mezun olan Marilane, Kansas’taki Leawood Baptist Kilisesi Pastörü Adam Carter ile evlendi.

Marilane, hamile olan kız kardeşini ziyaret etmek için Birmingham’a uçak bileti satın almıştı. Ayrıca anksiyete sorunu için çözüm arıyordu. Pastör Carter, eşinin kaybolduğu gün biraz uyuduğunu ve uyandığında uçağa binmek yerine aracıyla Birmingham’a gitmek istediğini söyledi. Akşam 20.15’te evden ayrıldı. Yetkililer kredi kartı işlemleri ve cep telefonu sinyali aracılığıyla Marilane’nin Missouri’den geçtiğini ve McDonald’s restoranında durduğunu buldu. 2 Ağustos’ta Missouri, West Plains’de Quality Inn oteline saat 03.37’de giriş yaptığı, ancak 3 saat sonra ayrıldığı fark edildi.

Cep telefonundan tespit edilen son GPS konumu saat 20.22’de Memphis yakınlarındaki Interstate 55 karayolundan geldi. Yetkililer o bölgeyi daha önce araştırdıklarını, ancak içlerini aramamalarına rağmen çeşitli konteynerler gördüklerini bildirdi.

Annesi Marlene Mesler, ‘‘Küçük bir kızken büyükbabasının Hristiyan olmayacağından endişeleniyordu. Çünkü Tanrı konusu açıldığında hemen odadan çıkardı. Kızım plan yapmıştı. Büyükbabası sandalyesine oturup rahat olana kadar beklemişti ve kucağına oturup İsa hakkında her şeyi ona anlatmıştı. Sorunlarla mücadele edenlere yardım etmeyi çok seviyordu, bu yüzden teoloji okulundan mezun oldu ve hastanede hizmet verdi. Marilane ailemizde ve çevremizde sen bir kahramansın. Kalbimde hiçbir şeyin dolduramayacağı bir boşluk var. Günlük sohbetlerimizi, nazik ruhunu ve tatlı gülüşünü çok özledim. Cennet şimdi bana daha yakın, çünkü sen oradasın. Keşke şuan sana sıkıca sarılabilseydim. Bir gün yeniden bir araya geleceğimizi biliyorum, yeniden tüm kalbimle sana sarılabileceğim’’ sözleriyle duygularını dile getirdi. (CT)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi