20 Nisan 2024 Cumartesi

Pat Robertson: “Evren, 6 Bin Yılla Sınırlandırılamaz”

Bir Hristiyan TV sunucusu olan Pat Robertson, evrenin 6 bin yıllık olduğu fikrini “saçmalık” olarak nitelendirerek reddetti.

Pat Robertson sunduğu programda; “Yaşadığımız bu evren 14 milyar yaşındadır ve bu konuda herhangi bir kuşku duyulmamalıdır. Bu gerçeği ispatlayan yüzlerce jeolojik veriye sahibiz” dedi.

Canlı yayına bağlanan bir izleyici 89 yaşındaki vaizden, bilime göre 14 milyar yaşında olan evrenimizin kilise içerisinde 6 bin yıl önce yaratıldığı çelişkiye bir açıklık getirmesini istedi. Bunun üzerine Robertson, kurduğu Regent Üniversitesi’ne “Eski Dünya” dersinin olduğunu hatırlatarak, “Biz, Hristiyanlar, gerçeği bilmeli ve gerçeği öğrendiğimizde, her şeyi yaratan Tanrı’ya övgüler sunmalıyız. Çünkü O her şeye hayat verendir. Güneş sistemine bakın, galaksilere ve milyarlarca trilyon yıldıza bakın. Evrenin devasa olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden gelin birlikte Tanrı’ya bu büyük iş için övgüler sunalım ve evrenin var olduğu zaman dilimini 6000 yıl ile sınırlandırmayalım” açıklamasında bulundu.

Birçok Vaiz Bu Konuda Fikir Ayrılığına Düşüyor

Araştırma merkezi olan LifeWay Research’un konu ile ilgili anket sonuçlarına bakacak olursak, din adamlarının %46’sının evrenin 6000 yaşında olduğu gerçeği kabul ettiğini %43’nün ise bilim ile aynı fikirde olduğunu görürüz. Ayrıca yüksek eğitim almış kişilerin dünyanın genç olduğu fikrine pek katılmadığı da göze çarpan ayrıntılar arasında.

Yüksek eğitim almış olan vaizler; “Yaratılışçılık teorisi: insanlığın, yaşamın ve evrenin, varlığı önceden kabul edilmiş doğaüstü bir güç tarafından bundan 6 ile 10 bin yıl önce yoktan meydana getirildiğine” inanmıyor.

2017 yılında yayınlanan “Yaratılışın Öyküsü” adlı film, “Genç Dünya” teorisini desteklemek amacıyla çekilmişti.

Yaratılışçılık fikrini savunan kesim ağırlıklı olarak evrenin 24 saatlik 6 gün içerisinde yaratıldığına inanmaktadır. Buna kaynak olarak ise Yaratılış kitabını ele alıyor.

Bilime göre; Evren’in yaşı, Büyük Patlama’dan günümüze dek geçen zamandır. Şu anki teori ve gözlemler, Evren’in yaşının 13,5 ile 14 milyar arası olduğunu önermektedir. Bu yaş aralığı birçok bilimsel araştırma projesinin görüş birliğiyle elde edilmiştir. (CNLNews,Vizantium/OD)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi