25 Nisan 2024 Perşembe

Patrik Bartholomeos’un Almanya Ziyareti

Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Patriği Bartholomeos, beş gün sürecek ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de görüşeceği Almanya ziyaretine Stuttgart’tan başladı.

Patrik Bartholomeos, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le de görüşeceği beş günlük Almanya ziyaretine başladı.

İlk durağı Stuttgart olan Patrik Bartholomeos, Yeşiller Partili Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann ile görüştü. Görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini söyleyen Kretschmann’ın sözcüsü, ikili görüşmede 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun Türkiye’deki Hristiyanlara olası etkilerinin de konuşulduğunu ifade etti.

Kretschmann’ın sözcüsü, Ortodoks ruhbanların Türkiye’de eğitilme ihtimallerinin de konuşulduğunu belirtti. Yaklaşık 300 milyon Ortodoks’un ruhani lideri olan Patrik Bartholomeos, Kretschmann’la görüşmesinin ardından akşam saatlerinde Stuttgart’ta bir Protestan kilisesinde ayine katıldığını belirtti. Ayindeki konuşmasında iki kilisenin dostluğunun önemine dikkat çeken Bartholomeos, Almanya’da Ortodoksların da yaşaması sebebiyle bu dostluk ve dayanışma için her iki kiliseye de teşekkür etti. Ayine katılan Alman Protestan Kiliseleri Konsey Başkanı Heinrich Bedford-Strohm  ve Württemberg bölgesinin Episkoposu Frank Otfried July de diyaloga açık olmasından ötürü Bartholomeos’a teşekkürlerini iletti.

1 Haziran Perşembe günü ise, Patrik Bartholomeos Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından kabul edildi. Patrik beş günlük temaslarında dinler arası diyalog, mülteciler, insan hakları konularında mesajlar verdi.

İstanbul Patriği, Almanya Cumhurbaşkanı ile görüşmesi öncesinde Konrad Adenauer Vakfı’nda (KAS), “Ortodoksluk ve İnsan Hakları” konulu bir konuşma yaptı.

Patrik Bartholomeos, konuşması boyunca güncel siyasi gelişmeler hakkında doğrudan yorum yapmazken tarihsel ve akademik bir bakış açısıyla Ortodoksların insan haklarına bakışını anlattı.

İstanbul Patriği insan hakları konusundaki yanlış algı ve güvensizliğin aşılması gerektiğine işaret ederek, “Dinler arasında insan hakları konusunda diyalog kurmadan bir çözüme ulaşılamaz. Diyalog aynı zamanda güvensizliğin aşılmasında ve işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir araç” şeklinde konuştu.

Deutsche Welle’in haberine göre, İstanbul Patriği ve beraberindeki heyet Almanya temasları kapsamında Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Farklı kentlerde ziyaretleri içeren Almanya programını tamamlayan Patrik Bartholomeos’un bugün İstanbul’a dönmesi planlanıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerikDünyadaki İlk Güneş Enerjili Mülteci Kampı

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi