25 Nisan 2024 Perşembe

Patrik II. Sahak Maşalyan, Apostolik Kiliseleri’ne Yaptığı İlk Ziyaretlerini Tamamladı

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Kadasetli II. Sahak Maşalyan, İstanbul’daki Ermeni Apostolik Kiliselerine yaptığı ilk ziyaretlerini tamamladı.

“Hıraşapar” ilahisi ile İstanbul’daki Ermeni Apostolik Kiliselerine yaptığı ziyaretlerine 11 Şubat salı günü Yenikapı Surp Tateos Partogomeos kilisesini ziyareti ile başladığı programını, 20 Şubat Perşembe günü Feriköy Surp Vartanants, Kartal Surp Nışan ve Kadıköy Surp Takavor kiliselerine “Hıraşapar” ilahisi ile giriş yaparak tamamladı. 

20 Şubat sabahı önce Feriköy Surp Vartanants kilisesine gelen Patrik hazretleri ve beraberindeki din adamları, kilise kapısında, kilisenin din görevlisi ve vaizi Baş Rahip Tatul Anuşyan tarafından karşılandı. Kapıda su, tuz ve ekmeği kutsayan patrik hazretleri kilisenin Vartanants korosunun şefleri Adruşan Hallaçyan yönetiminde seslendirdiği “Hıraşapar” ilahisi ile kiliseye giriş yaptı. 

Sonra Surp Vartanants (Aziz Vartanants) yortusu için yapılan Kutsal Sunu Ayinine Riyaset etti. 

Daha sonra Kadasetli patrik II. Sahak Maşalyan ve beraberindekiler Kartal Surp Nışan kilisesine geçtiler. Buradaki törenin ardından akşam saatlerinde programdaki son kilise olan Kadıköy Surp Takavor kilisesine girişinde önce bahçede trio ile karşılanan Patrik hazretleri, her kilisede olduğu gibi önce su, ekmek ve tuzu kutsadı, sonra Sevan Şencan şefliğindeki kilise korosunun seslendirdiği “Hıraşapar” ilahisi ile, imanlı topluluğun tamamen doldurduğu kiliseye giriş yaptı. Sunak önündeki kısa törenin ardından, kilisenin vaizi Rahip Harutyun Damatyan ile sunağa çıkan Kadasetli patrik II. Sahak, Ermenice olarak yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi. 

“İstanbul Ermeni Apostolik kiliselerini, geleneksel olarak “Hıraşapar” törenleri ziyaretimin son kilisesinde, bana bu günleri layık gördüğü Tanrı’ya şükürlerimi sunuyorum. 

Tr. Ermenilerinin bu yeni döneminde, hep birlikte, sevgide birleşerek, sıkıntılarımızı birlikte giderip, birlikte tarihteki yolculuğumuzu Tanrıyla sürdüreceğiz. Bu dönemde çalışmalarımda Tanrı’dan bana kolaylık sağlaması için, hepinizden dua etmenizi rica ediyorum. Toplumumuzdaki sıkıntıları çözüp, yeni ve güzel günlerde, okullarımızla, kurumlarımızla gelişerek ilerleyelim. 

Konuşmanın ardından ilahilerle bahçeye çıkılıp, toplu fotoğraf çektirildi. 

Daha sonra kilise salonuna geçen patrik hazretleri, halkla sohbet etti, tebrikleri ve iyi dilekleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi