24 Nisan 2024 Çarşamba

Patrik Kirill, Koronavirüs Krizinin Altındaki Anlamı Açıkladı

Tüm Rusya ve Moskova Patriği Kirill’in söylediğine göre koronavirüs pandemisi yüzünden ortaya çıkan küresel kriz, insanların inançlarına dönmelerine yardımcı olacak.

Geçtiğimiz Salı günü Ortodoks Hristiyanları en önemli 12 dini bayramlarından biri olan Paskalyayı özel bir ayin eşliğinde kutladılar. Patrik Kirill, Kurtarıcı İsa Katedralinde gelerek Paskalyaya özel online bir ayin düzenledi. 

Ayinin ardından vaazına başlayan Patrik Kirill, “kriz” kelimesinin tarihine bakıldığında aslında bir değişim anlamına geldiğini, bu değişimin ise sadece kötü olarak algılanmaması gerektiğini açıkladı. Patrik, içerisinde bulunduğumuz krizin bizi iyi ya da kötü etkileme durumunun da tamamen insanlara bağlı olduğunu vurguladı. 

Tüm Rusya ve Moskova Patriği Kirill: “Kriz zamanında yaşıyoruz. Bu da demek oluyor ki değişim dönemindeyiz. Haliyle söz konusu değişimin iyi ya da kötü olduğuna dair birçok soru çıkıyor ortaya. İnsanlar hayatı ve sağılığı için korku içindeler. Bunun sebebi dünya çapında kontrol altına alınması zor bir enfeksiyonun hızla yayılmaya devam etmesinin yanı sıra çok can almasıdır” dedi.

Patriğin anlattıklarına göre Tanrı, hastalıkları ceza veya yeni bir düzenleme getirmek için gönderiyor, bazen ise ceza ve yeni bir düzen kavramı birbiri ile bağlantılı.

Moskova Patriği Kirill: “Bu hastalığın ve ölüm korkusunun hepimizi düzeltmek için hizmet etmesi çok önemli. Bu bir nevi insanların Tanrı’nın gücünü ve varlığını fark etmeleri için bir fırsat. Unutulmaması gereken gerçek şu ki, Tanrı dünyanın yaratıcısıdır ve insanın kaderi ona bağlıdır. Hepimiz bu denemeden Tanrı’nın egemenliğini kabul etmiş ve tarihin efendisi olduğunu anlamış bir şekilde çıkabiliriz” dedi.

Patrik Kirill’e göre eğer ki insan, hayatının merkezine Tanrı’yı koyuyorsa dünyayı çevreleyen felaketler, salgın hastalıklar, kişisel ve sosyal sorunlar karşısında korunmuş oluyor. Tanrı’nın reddi ise kişinin kendisini krizin ortasında bulmasına neden olur. Tüm Rusya ve Moskova Patriği Kirill 29 Mart tarihinden itibaren koronavirüs enfeksiyonunun yayılması nedeniyle kiliselere gelinmemesi gerektiğini duyurmuştu, o tarihten itibaren tüm ayin ve ibadetler online olarak gerçekleştiriliyor. (ria.ru/O.D)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi