25 Nisan 2024 Perşembe

Patrik Kirill: ‘‘Kürtaj Yaptırmayın, Kilise Çocuğunuzu Büyütecek’’

Patrik Kirill, ‘‘Kadınlar kürtaj yaptırmamalı, bunun yerine çocuklarını bakmaları için Kiliseye vermeli. Kilise, çocukların yetiştirilmesine ve anneleriyle ilişkilerinin sürdürülmesine yardımcı olacak’’ dedi.

Patrik, Sosyal Hizmetleri Kongresi’nde sunduğu video mesajında, ‘‘Ailenizi güçlendirmek için her şeyi yapacağız’’ dedi. Video, Rus Kilisesi’nin YouTube sayfasında yayınlandı. Bu, Patrik Kirill’in Kilise’nin çocuk yetiştirmeye hazır olup olmadığı hakkında ilk konuşması değil.

Patrik, ‘‘Kilise, sürekli olarak bahsettiğim korkunç bir soruna tanıklık ediyor. Kürtaj sorununun çözümü, sadece kişisel ve genel ahlak düzeyi ile çocuklara yönelik sorumluluk hissini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda nüfusumuzu ve yaşam beklentisini de artıracaktır. Biz büyük bir ülkeyiz ve bizden daha fazlasına ihtiyacımız var. Nüfusunu etkilemenin kürtaj sayısını radikal bir şekilde azaltmaktan daha etkili bir yolu yok. Kilise, öncelikle kürtajın günah olduğu ve kürtajın reddedilmesinin veya önemli ölçüde azaltılmasının ülkemizin doğasını değiştireceği gerçeğine dayanarak bunu talep ediyor’’ dedi.

Patrik, devletin bu sorunu çözmek için elinden gelen her şeyi yapması konusunda ısrar etmeye devam ettiğini vurguladı. Patrik Kirill, ‘‘Sadece yerimizi belirtmiyoruz, ihtiyacı olan her kadına yardım eli uzatıyoruz. 10 yıl öncesine kadar, ihtiyaç sahibi kadınlar için Kilise’nin tek bir sığınma evi vardı. Günümüzde ise, Rusya genelinde 77 merkez var. Kilise, çocuğunu kurtarmak isteyen bir kadın için elinden gelen her şeyi yapacaktır’’ dedi.

Sosyal Hizmetleri Kongresi’nde yardım hizmetleri ve sosyal alanın gelişiminde Kilise’nin rolü tartışıldı. Ayrıca nüfus yapısı ve kürtajın önlenmesi ile ağır hastalar için gerekli bakım hizmetlerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Patrik Kirill, 2017’de Sosyal Hizmet Kongresi’nde ‘‘Kürtajla mücadele, Kilise’nin en önemli sosyal hizmetidir’’ dedi. Patrik Hazretleri siyasi yetkililere seslenerek Rusya’yı rahatsız etmeye devam eden kürtaj sorununa çözüm bulmaya çağırdı. 

Patrik, 2016 yılında kürtaj karşıtı yasanın çıkarılması için halka açık bir dilekçe imzalamıştı. (orthochristian/O.D)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi