20 Nisan 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II, Boksör Garbis Zakaryan’a İthaf Edilen Sergiye Katıldı

Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan’ı anmak amacıyla, Beyoğlu Belediyesi tarafından organize edilen, “Altın Kalpli Eldiven” adlı serginin açılış töreni 3 Haziran Perşembe günü gerçekleşti.

Açılış törenine Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Boks Fedarasyonu Başkanı Eyüp Gökçek, Garbis Zakaryan’ın oğlu Kaspar Zakaryan, spor kulüplerinden yöneticiler ve Beyoğlu semti çevresindeki Ermeni Apostolik kiliseleri vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Töreni Kadasetli Patrik Sahak II onurlandırırken, kendisine Peder Şirvan Mürzyan refakat etti.

Galatasaray Lisesi önünde hazırlanan sergide, Garbis Zakaryan’ın yaşamı ve faaliyetleri sunuluyor. Açılış törenine birçok davetli de katıldı. Sergi alanında aynı zamanda bir boks ringi bulunuyor.

Törenin başında Patrik Sahak II, serginin organizatörleri tarafından karşılandı ve sonrasında boksör kıyafeti giyen çocuklar kısa bir gösteri yaptılar. Daha sonra ise konuşmalar yapıldı. Törenin organizatörü, Beyoğlu Belediye Başkanı, hem sevinci hem de üzüntüyü kardeşçe ve birliktelikte karşılayabileceğimizin iyi sembollerinden birinin Zakaryan olduğunu belirtti. Bu sergi, Zakaryan’ı anmak için iyi bir fırsattı. Daha sonra ise, Spor ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın bu sergi için göndermiş oldukları mesaj okundu. Öte yandan Beyoğlu Kaymakamı ve Kasbar Zakaryan da birer konuşma yaptılar.

Son olarak, Patrik Sahak II kürsüye çıktı ve gönül sözünü konuştu. Patrik, farklı milletlerin ve toplulukların, aynı ülkenin gölgesi altında bir araya gelebildiklerinde, ortaya çıkan tablonun memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Türkiye özelinde de bu durum geçerliydi. Garbis Zakaryan, faaliyetleriyle, farklı toplulukların bir araya gelebileceklerini en iyi şekilde göstertmekteydi. O, gerek sporcu kimliğiyle, gerekse insani değerleriyle, herkesin takdirine layık olmuştu. Patrik Sahak II bu vesileyle, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış töreni vesilesiyle, Beyoğlu Belediye Başkanı eliyle, “Garbis Zakaryan: Altın Kalpli Eldiven” kitabından bir örnek de Patrik Sahak II’ye takdim edildi. Sonrasında, törende hazır bulunanlar sergiyi dolaştılar ve büyük bir hayranlıkla Zakaryan’ın fotoğraflarını ve eşyalarını gözlemlediler. Tören, hep birlikte çekilen aile fotoğrafıyla son buldu.

Sergi 10 Haziran 2021 Perşembe gününe kadar açık kalacak ve dileyenler sergiyi ziyaret edebilirler.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi