28 Mart 2024 Perşembe

Patrik Sahak II: “Hayatımızın En Büyük Başarısı Tanrı’yı Tanımaktır.”

Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesi’nin ve Bezciyan Okulunun Sevgi Sofrası (Madağ), Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyasetinde, 10 Ekim Pazar günü, kilisenin din görevlisi Üst Rahip Yeğişe Uçkunyan’ın sunduğu Kutsal Sunu Ayini (Surp Badarak) ile gerçekleşti.

Ayin aynı zamanda Patrikhane’nin sosyal medya sayfası Facebook üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Peder Şirvan Mürzyan’ın yanısıra Kilise Vakıf Başkanı Hrant Moskofyan, yöneticiler ve inanlılar da hazır bulunduğu ayinde, Rab’bin sofrasına kilise diyakosları ve okuyucuları hizmet ettiler.

İlahileri Hovsep Kuyumcuyan yönetiminde kilisenin Koğtan Korosu üyeleri seslendirdi.

Rab’bin duasından önce Patrik Kadasetli Sahak II. Ermenice ve Türkçe vaaz verdi. Ermenice vaazı sırasında özellikle Kilise yönetim kuruluna Başkan Hırant Moskofyan nezdinde, Bezciyan okulunu ve Meryem Ana Kilisesi’ni ayakta tutmak için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

Türkçe vaazından bazı başlıklar ise şöyle;

“Biz Tanrı ile ilgili alçak gönüllü olalım ve şükredelim ki bize İsa Mesih’i gönderdi. O’nun vasıtası ile bize kendini açtı ve en iyi şekilde bize kendini bir Sevgi Tanrısı olarak gösterdi, O Göklerdeki Babamız, O bizi kurtarmak için gökten inen, O bizi doldurarak içimize, bize yeni bir yaşam vermek isteyen Tanrı’dır. O’nun önünde saygı ile eğiliyoruz, dualarımız O’na. Hayatımızı, geleceğimizi O’nun ellerine teslim ediyoruz çünkü O yarattı bizi. Biz O’nun elinin işleriyiz. Biz gelip geçiciyiz O kalıcı ve Hayatımızın en büyük başarısı Tanrıyı tanımaktır. Ve bu gece O’nunla dost olmuş olarak uykuya dalmaktır. Çünkü bir gün uykuya dalacağız ve uyanamayacağız. Onun için tanıyın Tanrı’yı, bilin O’nu. Kalbinizde o sevgi sizinle olsun ve Tanrı sevgisi sizi korusun. Amen.”

Vaazın ardından Rab’bin duası okundu ve Kominyon (Kutsal Ekmek) dağıtımına geçildi. Sonrasında, tüm Rab’de uyuyanlar için Hokehankist (Ayin-i Ruhani) duaları okundu.

Ardından Kilisenin “Sevgi Sofrası” Patrik Hazretleri tarafından okunan dualarla kutsandı. Kiliseden kortej eşliğinde çıkıldı ve Kilise bahçesinde Patrik Kadasetli Sahak II’nin takdisi ile ayin son buldu.

Törenin ardından önce Kilisede günün anısına toplu fotoğraf çekildi sonra da salgın önlemlerine uygun şekilde, Kilisenin Ğazaz Amira Bezciyan salonunda sevgi sofrasına geçildi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi