25 Nisan 2024 Perşembe

Patrik Sahak II, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı Misafir Etti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2 Kasım Salı günü Türkiye Ermenileri Patrikhane’sini ziyaret etti ve Patriklik resmi kabul salonunda Kadasetli Patrik Sahak II. ile görüştü. Görüşmede Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan da hazır bulundu.

Nezaket ziyareti sırasında Vali Yerlikaya uzun süredir Patrikhane’yi ziyaret etmeyi ve Patrik Hazretleri’yle görüşmek istediğini belirtti. Patrik Hazretleri, Vali Yerlikaya’ya “Hoş geldiniz” derken, kendisini Patrikhane çatısı altında ağırlamanın onur olduğunu söyledi. Samimi sohbet ortamında, salgın sürecinin neden olduğu sosyal gelişmeler ve çeşitli sorunlar hakkında fikir alışverişi gerçekleşti.

Patrik Hazretleri, sohbet esnasında ayrıca cemaat vakıf seçimleri sorununa da değindi. Resmi mercilerin konuyla ilgilendiklerini görmekten dolayı memnuniyetini belirtirken, bu sorunun çözüleceğine dair ümit beslediğini sözlerine ekledi.

Görüşme sonunda Vali Ali Yerlikaya Patrikliğin hatıra defterini imzalarken, Patrik Hazretleri bu ziyaretin bir anısı olarak Arsen Yarman’ın hazırladığı “Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Tarihi” kitabından bir örnek takdim etti.

Vali Yerlikaya Patrik Kadasetli Sahak II’nin konukseverliğinden dolayı memnuniyetini belirtti. Patrik Hazretleri ise ziyareti münasebetiyle Vali Yerlikaya’ya teşekkür etti ve Patrikhane’nin Ana Kapısı’na kadar kendisine eşlik etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya memnun bir şekilde Patrikhane’den ayrıldı.

DANİMARKA BÜYÜKELÇİSİ’NİN ZİYARETİ

Patrik Kadasetli Sahak II. 2 Kasım Salı günü Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’ı da kabul etti.

Büyükelçi Annan Türkiye Ermeni toplumunun ruhani merkezini ve Patrik Hazretlerini tanımak amacıyla bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtti. Patrik Hazretleri Ermeni toplumu, Ermeni Kilisesi ve Patriklik Makamı hakkında kendisine çeşitli bilgiler aktardı.

Büyükelçi Danny Annan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Patrik Kadasetli Sahak II. ziyareti için kendisine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

P.S.Y.K. TOPLANTISI

Türkiye Ermenileri Patrikliği Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK), Patrik Kadasetli Sahak II. riyasetinde 2 Kasım Salı günü, Patrikhane salonunda tüm komisyonlarıyla koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantıya Patrik Kadasetli Sahak II’nin ettiği dua ile başlandı.

Toplantı sırasında Kasım-Aralık döneminde yapılacak desteğin planlaması gözden geçirildi. Yöneticiler programı Patrik Hazretleri’ne sundular ve bu doğrultuda son düzenlemeler yapıldı. Ayrıca diğer sosyal destek alanlarında izlenecek metotlar gözden geçirildi. Bunların çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlandı.

Toplantı sonunda, Patrik Hazretleri, Patriklik Makamı’nın himayesinde hizmet veren bu çalışmanın önemini vurguladı. Bu doğrultuda, komisyonun geçmiş dönem faaliyetlerini överek, gelecekteki faaliyetlerini takdis etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi