20 Nisan 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II. Karagözyan Okulu Vakfı Yönetim Kurulunu Kabul Etti

Patrik Kadasetli Sahak II. 16 Kasım 2021, Salı günü, Dikran Gülmezgil başkanlığındaki Karagözyan Okulu Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini Patrikhane salonunda kabul etti.

Ziyaretçiler, öncelikli olarak Başrahip Tatul Anuşyan’ın vefatı nedeniyle Patrik Hazretleri’ne taziyelerini sundular.

Daha sonra çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Ayrıca, 23 Kasım 2021, Salı günü, Karagözyan Okulu’nda gerçekleşecek ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in de katılacağı törene Patrik Hazretleri’ni davet ettiler.

Patrik Hazretleri, gösterilen hassasiyet için ziyaretçilere teşekkür etti ve Karagözyan Okulu’nda gerçekleşecek törene katılacağını belirtti. Patrik Hazretleri gösterilen ilgi ve duyarlılık için için teşekkür ederek, mukabil iyi dileklerini sundu.

Patrik Sahak II. Yeşilköylü Bir Grup Veliyi Patrikhane Salonunda Kabul Etti

Patrik Kadasetli Sahak II. 16 Kasım 2021 Salı günü, Yeşilköylü bir grup veliyi ve çocuklarını Patrikhane salonunda kabul etti. Çocuklar, salgın döneminde, Peder Şirvan Mürzyan tarafından internet ortamında verilen ruhani çalışmalara katılmışlardı. Görüşmede, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Peder Şirvan Mürzyan ve Peder Natan Arabyan da hazır bulundular.

Patrik Sahak II., ziyaretçilere “Hoş geldiniz” dedikten sonra, kendisi ile yakinen tanışmak isteyen çocukların, velileriyle birlikte Patrikhane çatısı altında bulunmalarından mutu olduğunu, ayrıca salgının zorlu günlerinde, ruhani çalışmalara katılan çocukların varlığının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Veliler, Patriklik Makamı’nın gerekli düzenlemeleri yapmasından dolayı memnuniyetlerini belirtirken, benzer çalışmaların devam etmesini dilediler. Patrik Hazretleri, bu doğrultuda Patriklik Makamı’nın elinden geleni yapacağını söyledi.

Görüşme sonunda, Patrik Hazretleri günün bir anısı olarak çocuklara birer Kutsal Kitap, Müteveffa Patrik Mesrob II. Hazretleri’nin Anı Kitabı’ndan ve kendi kaleme aldığı “Yergu Ukhtavorner” kitabından birer örnek hediye etti.

Ziyaretçiler, kendilerine gösterilen pederane ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ettiler.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi