29 Mart 2024 Cuma

Patrik Sahak II, Mersin Latin Katolik ve Rum Ortodoks Kiliselerini Ziyaret Etti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, her yıl geleneksel olarak gittiği, Vakıflıköy’de kutlanan Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Yortusu gezisine bu yıl 10 Ağustos Çarşamba günü havayolu ile Adana’ya giderek başladı. Patrik Hazretleri ve kendisine refakat eden Peder Şirvan Mürzyan’ı havaalanında Anadolu Kiliseleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan, kıdemli okuyucu Yusuf Tabaş, Toros ve Murat Taşyar karşıladı.


MERSİN VALİLİĞİ ZİYARETİ
Patrik Hazretleri ilk ziyaretini, Mersin’e yeni atanan Vali Ali Hamza Pehlivan’a gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında kendisine yardımcısı Peder Şirvan, Peder Avedis, Kırıkhan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı Yusuf Tabaş ve Mersin Ermeni toplumu üyelerinden Diş hekimi Şahin Kısadur eşlik ettiler. 


Patrik Hazretleri, mayıs ayı içerisinde Mersin valiliği görevine atanan Ali Hamza Pehlivan’ı tebrik ederek kendisine başarılar diledi. Ardından toplumu etkileyen çeşitli konular hakkında istişarelerde bulunuldu.
Keyifli görüşmenin sonunda Patrik Hazretleri, bu ziyaretin hatırası olarak Arsen Yarman’ın “Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler” kitabını Vali Ali Hamza Pehlivan’a hediye etti.


MERSİN BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ
Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Patrik Hazretleri, Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından karşılandı.


Ziyaret sırasında Mersin Ermeni toplumu ile ilgili çeşitli sorunlar Belediye Başkanı’nın dikkatine sunuldu. Konuyla ilgilenen Başkan Seçer, bu küçük cemaatin Mersin’in kültürel çeşitliliğinin önemli unsurlarından biri olması nedeniyle, Ermeni toplumunun sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini söyledi.


RUM ORTODOKS KİLİSESİ’NDE DUA
Patrik Sahak II ve beraberindekiler, akşam saatlerinde Mersin Aziz Mikael Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti ve burada Peder İspir Teymur tarafından karşılandı. Okunan duaların ardından Patrik Hazretleri orada bulunanları takdis etti.

Ardından kilise salonunda Peder İspir Teymur Patrik Hazretleri’ne bir hediye takdim etti. Patrik Hazretleri duasını bu ibadethanede yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve günün anısına Peder İspir Teymur’a bir ikona hediye etti.


LATİN KATOLİK KİLİSESİ’NDE
Günün son ziyareti şehrin S. Antuan Katolik Kilisesi’ne yapıldı. Patrik Hazretleri ve beraberindekiler kilise din görevlisi Rahip Roshan Cordeiro tarafından karşılandılar.


Fransisken rahipler topluluğu üyesi Rahip Roshan, kilise hakkında kısa bilgiler verdi. Bu kilise, 1840 yılında Lübnan’dan Mersin’e gelen Hıristiyanların isteği üzerine, 1853 yılında Sultan Abdülmecid’in fermanıyla kurulmuş.


Yapılan dualar esnasında Peder Avedis Tabaşyan İncil okudu. Kilisenin kadınlar kolu üyeleri, Patrik Hazretleri’ne bir buket çiçek sundular.
Patrik Hazretleri kilise din görevlisine teşekkürlerini iletti.

Cemaat üyeleri ile dialog kuran Patrik Hazretleri, onların sorularını da yanıtladı ve herkesi kutsadı. Son olarak kilise salonunda sevgi sofrası verildi.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi