28 Mart 2024 Perşembe

Patrik Sahak II Riyasetinde “Beşiktaş Anı Kitabı” Tanıtılacak

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 23 Kasım 2021 Salı günü, Beşiktaş Surp Asdvadzadzin Kilisesi Din Görevlisi Kıdemli Peder Sarkis Kuyumcuyan, Naregatsi Korosu Başokuyucusu Diyakos Arman Maraşlıyan ve Kilise Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hayazad Gazeroğlu’ndan oluşan heyeti Patrikhane salonunda kabul etti. Görüşmede Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan da hazır bulundu.

Ziyaretçiler, Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın kaleme aldığı “Beşiktaşi Huşamadyan” (Beşiktaş Anı Kitabı)’nın tanıtım gününe hazırlandıklarını ve bu bağlamda Patrik Hazretleri’nin takdisini almak istediklerini belirttiler. Yaklaşık altı ay önce yayınlanan kitabın tanıtımı salgın koşulları nedeniyle ertelenmişti.

Kıdemli Peder Krikor Damadyan

Ziyaretçiler, koşulların biraz daha uygun olmasının göz önünde bulundurularak, törenin 11 Aralık Cumartesi günü Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi, Şirinoğlu Salonu’nda yapılacağını belirttiler.

Sohbet esnasında, kitap gününün organizasyonuyla ilgili konular da görüşüldü.

Öte yandan Rahip Harutyun Damadyan’ın önderliğindeki Kitap Komisyonu çalışmalarını belirli bir olgunluğa erdirmişti. Bu aşamada son olarak Patrik Hazretleri’nin önerileri ışığında son düzenlemelerin yapması kalmıştı.

Ziyaretçiler aynı zamanda kitaptan örneklerin çeşitli ruhani önderliklere, önemli merkezlere, din adamlarına, okullara ve yönetim kurullarına ulaştığını, sonrasında özellikle Ruhani Önderlerden kiliseye ulaşan teşekkür yazıları, Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın kaleme aldığı eserin gerek yurt dışında gerekse İstanbul’da takdir edildiğini belirttiler.

Beşiktaş Kilisesi

Patrik Hazretleri, kıymetli bir anıt eserin tanıtılacak olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu vesileyle Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın emeğini takdir etti ve Beşiktaş Kilisesi’nin tüm boyutlarıyla tarihte yer alacağını söyledi.

Patrik Hazretleri, gerçekleşecek törene şahsen kendisinin riyaset edeceğini belirtirken, Patriklik Makamı’nın organizasyonla ilgili yardımlarını esirgemeyeceğini de sözlerine ekledi. Bu vesileyle yaklaşan tanıtım günü öncesi ziyaretçileri takdis etti ve kendilerine başarılar diledi.

Öte yandan, Beşiktaş Anı Kitabı’nın bir örneğinin Kitap Komisyonu Başkanı Rahip Harutyun Damadyan eli ile, Tüm Ermeniler Katolikosu Kadasetli Karekin II. Hazretleri’ne takdimi ve sonrasında kitabın en üst derecede takdire layık olması, memnuniyet verici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi